Sport

Kosárlabda: a Szedeák is belecsapott a tréningekbe + FOTÓK

Kosárlabda: a Szedeák is belecsapott a tréningekbe + FOTÓK

2011. augusztus 15., hétfő
Kosárlabda: a Szedeák is belecsapott a tréningekbe + FOTÓK
Eddig tartott a nyári szünet a Naturtex-SZTE-Szedeák kosarasainál: Fodor Péter vezetőedző hétfőn vezényelte az első edzést. Az újszegedi sportcsarnokban kellett gyülekezniük a Naturtex-SZTE-Szedeák sportolóinak hétfőn délután. Fodor Péter vezetőedző kilenc játékosnak tartotta meg az első nyári tréninget. A füllesztő melegben Vida Máté, Drahos Gábor, Kiss Zsolt, Nyilas István, Molnár Miklós, Hájer Ádám, Tanács Attila, Nebojsa Dukics, valamint az újonnan igazolt center, Farkas Attila kezdte meg a munkát. Kezdésként könnyed labdás gyakorlatok szerepeltek a programban, de ez nem tévesztette meg a srácokat, hiszen tisztában vannak vele: az első időszak a fizikai felkészítésről szól majd.

Nyolc-tíz edzőmérkőzést terveznek

"Az első két hétben kevés szerep jut a labdának, inkább a fizikai részre helyezzük a hangsúlyt. Azt követően kerülnek sorra a csapatrészekkel kapcsolatos feladatok, kialakítjuk a taktikai repertoárunk egy részét. Bízom benne, hogy szeptember elején, közepén már teljes kerettel dolgozhatunk, hiszen ahhoz a jellegű munkához már mindenféleképpen az lenne ideális. Terveink között szerepel még további légiósok szerződtetése" - ismertette Fodor Péter. A vezetőedző elmondta: az október 8-án rajtoló bajnokság előtt nyolc-tíz edzőmeccset terveznek. Először szeptember 9-én Kecskeméten lépnek pályára, a Bács megyeiek másnap viszonozzák a látogatást. Szeptember 16. és 18. között egy kaposvári tornán vesz részt a csapat, azt követően pedig szerb, illetve román ellenfelekkel csap össze.

Nyilas már ismerkedik a német nyelvvel

Mint említettük, az első tréningen Nyilas István is szerelést húzott, kivel kapcsolatban a nyáron elhangzott: külföldre tart. A rutinos kosaras a SZEGEDma.hu kérdésére elmondta: a hosszú nyár után nagyon hiányzott már neki a mozgás, azért jött le pattogtatni. Ettől függetlenül Ausztriába tart, tervei szerint ott folytatja a játékot, illetve fiataloknál edzősködne. Azt is elárulta: egyelőre angol nyelven tartaná az edzéseket, de már a német nyelvvel is ismerkedik. "Nem akartam cserbenhagyni a társaimat, sem hamis illúziókba kergetni a vezetőket és az edzőket, ezért is közöltem mindenkivel: valószínűbb a távozásom, mint a maradásom. Kértem, ha komolyabb szerepet szántak volna nekem a következő szezonra, inkább oldják meg pótlásomat" - nyilatkozta.

Gellért Ákos naptárjába bekerültek a bajnokik időpontjai

A játékosokat az oldalvonal mellől figyelte az új névadó szponzor, a Naturtex Kft. tulajdonosa, Gellért Ákos is, aki látszott, nagyon együtt él a csapattal, minden rezdülésre igyekszik odafigyelni. Mikor megszólítottuk, éppen a sorsolást böngészgette. "Minden meccsen itt szeretnék lenni, remélem, a programom lehetővé teszi majd ezt. Nagy drukker vagyok, a sport szeretetében nőttem fel. Imádom a remek sporteseményeket, a kosárlabdacsapatunk mérkőzései pedig kiemelt helyen fognak szerepelni naptáramban" - árulta el. Ami várakozásait illeti, úgy fogalmazott: az alap, az egységes keret tavalyról már adott. Érkeztek, illetve érkeznek még új emberek, így amellett, hogy a bennmaradás az alapcél, szeretnének a legjobb nyolc közé kerülni a nehéznek ígérkező második A csoportos évben.

A Naturtex-SZTE-Szedeák hazai bajnoki programja:

Október 16. (vasárnap) 18.30: Szedeák - Albacomp Október 30. (vasárnap) 18.30: Szedeák - Szolnoki Olaj KK November 5. (szombat) 18.30: Szedeák - Soproni KC November 20. (vasárnap) 18.30: Szedeák - Kecskeméti KSE December 3. (szombat) 18.30: Szedeák - Jászberényi KSE December 21. (szerda) 18.30: Szedeák - Pécsi VSK-Pannonpower Január 7. (szombat) 18.30: Szedeák - Atomerőmű SE Január 21. (szombat) 18.30: Szedeák - Factum Sport Debrecen Február 18. (szombat) 18.30: Szedeák - Falco-Szova KC Szombathely Március 3. (szombat) 18.30: Szedeák - MJUS-Fortress Körmend Március 24. (szombat) 18.30: Szedeák - Kaposvári KK Március 28. (szerda) 18.30: Szedeák - Marso-Vagép Nyíregyházi KK Április 4. (szerda) 18.00: Szedeák - Zalakerámia ZTE KK Az U23-as mérkőzések kezdési időpontja 15.30, április 4-én 15.00.Hamarosan interjút olvashatnak majd Fodor Péter vezetőedzővel és Kiss Zsolttal itt a SZEGEDma.hu-n!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.