Kézilabda: a dobogót célozza az SZKKSE + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Új edzővel és hat újonnan érkezett játékossal megkezdte a felkészülést az NB I/B következő szezonjára az Szeged KKSE-Algyő női kézilabdacsapata.

Korábban megírtuk: a tavaszon az NB I/B 5. helyén végző Szeged KKSE-Algyő együttesét dirigáló Dankó Ervin a szakmai továbblépést választva Dunaújvárosba igazolt, majd miután nem sikerült megegyeznie az élvonalbeli klubbal szegedi állásának megtartása kapcsán, végül mégsem született megegyezés. Távozását követően az klub elnöksége Farkas Józsefnek adott megbízást a csapat vezetésére, az ő irányítása alatt kezdte meg a felkészülést az együttes az elkövetkezendő bajnokságra. A trénert Gaál Adrienn segíti munkájában másodedzőként, míg technikai vezetővé Révészné Edinát nevezte ki a vezetőség. A megújult szakmai vezetés mellett új játékosok is érkeztek Dorozsmára – őket Kovács Zsolt elnök mutatta be a klubvezetésnek, a gárda hétfő kora esti edzésén.

no images were found

Mint kiderült, hat új ember érkezett a dorozsmai csapathoz: a Draxler testvérek, Orsolya és Dorottya az NB II-es KSZSE-től, egy másik testvérpár, Karsai Roberta és Karsai Dóra az NB I/B-s Kiskunhalasról, Mocsári Melinda az ugyancsak NB I/B-s Kecskeméttől, valamint Velky Viktória Velky Mihály, a Pick Szeged utánpótlásedzőjének lánya – az NB I-es Dunaújvárosból. Ezzel szemben már biztosan távozott a Szeged KKSE-től Varga Dóra, Dobó Mónika pedig munkahelyi elfoglaltságok miatt kétséges, hogy a jövőben a csapat rendelkezésére tud-e állni – a csapat bízik benne, hogy így lesz. Mint megtudtuk, a tavalyi alakulatból Asztalos Judit később kezdi a felkészülést, Farkas Alexandra jelenleg Angliában tartózkodik, de számítanak rá, akárcsak Dávid Zsuzsannára.

“Az első három hely valamelyikének az elérése az elvárás az NB I/B Keleti csoportjában, s ez olyan cél, melyet az új edző, Farkas József irányításával ez a megújult, megfiatalodott játékosállomány el tud érni” – közölte a portálunkkal Pusztai Lajos ügyvezető elnök.

A csarnok parkettájának lakkozása miatt a hétfői edzést a szabadban vezényelte le az új vezetőedző, aki elmondta, hat hetet szánnak a felkészülésre a szeptember 17-i bajnoki rajt előtt, ennek jelenleg második hete zajlik. “Azokat az egyéni, elsősorban fizikai feladatokat, amiket már korábban kiosztottam, a játékosok maradéktalanul elvégezték, a felkészülés technikai része pedig most kezdődik” – mondta el a tréner. “Rutinos játékosok érkeztek, ők meghatározóak lehetnek az új csapatban. A többi helyért, elsősorban a szélső posztokért van még nagy harc. Aki be tudja bizonyítani, hogy belső területeken, középen is megfelelő játékerőt tud képviselni, az mindenféleképpen helyet kap majd a csapatban” – szögezte le a vezetőedző.

no images were found

A csinos kézislányok az edzések mellett felkészülési mérkőzéseket is fognak vívni, elsőként rögtön a hétvégén Orosházán vesznek részt egy négy csapatos tornán, majd a bajnoki rajt előtt két héttel Dorozsmán, hazai környezetben is lesz egy ugyancsak négy csapatos viadal.

A Szeged KKSE-Algyő első bajnoki mérkőzését szeptember 17-én, szombaton 16 órától vívja a Csorvás ellen hazai környezetben, a helyszín pedig – akárcsak tavaly – az Orczy-iskola tornacsarnoka Kiskundorozsmán.

Az NB I/B-s Szeged KKSE 2011-2012 őszi mérkőzései:

1. forduló, szeptember 17., 16.00: Szeged-Kiskundorozsma KSE – Csorvási SK
2. forduló, szeptember 25., 15.00: DVSC-FÓRUM II. – Szeged-Kiskundorozsma KSE
3. forduló, október 1., 18.00: Nyíradonyi VVTK Szeged-Kiskundorozsma KSE
4. forduló, október 8., 16.00: Szeged-Kiskundorozsma KSE – Eszterházy KFSC-GloboSys
5. forduló, október 16., 17.00: Budaörs-Érdi VSE II – Szeged-Kiskundorozsma KSE
6. forduló, október 29., 16.00: Szeged-Kiskundorozsma KSE – Inárcs-Örkény KC
7. forduló, november 5., 16.00: Kecskeméti NKSE – Szeged-Kiskundorozsma KSE
8. forduló, november 12.: szabadnap
9. forduló, november 19., 12.00: Hajdúnánás Termál SC – Szeged-Kiskundorozsma KSE
10. forduló, november 26., 16.00: Szeged-Kiskundorozsma KSE – BSE-Főgáz
11. forduló, október 21., 18.00: Orosházi NKC – Szeged-Kiskundorozsma KSE

no images were found

no images were found

Előző sztori

Műsorújság: a Telin TV keddi műsora

Következő sztori

Augusztus 20-án minden szegedi piac zárva lesz