Kultúra

Kárpátalja-szerte megemlékeznek Szent Istvánról

Kárpátalja-szerte megemlékeznek Szent Istvánról

2011. augusztus 20., szombat
Kárpátalja-szerte megemlékeznek Szent Istvánról

Kárpátalja magyarsága az idén is számos helyszínen, ünnepi rendezvényekkel emlékezett meg Szent Istvánról, a magyar állam alapítójáról.

Beregszász magyarsága szombaton szentmisével és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ), valamint a Bereg-vidéki Magyar Kulturális Szövetség (BMKSZ) szervezésében tartott rendezvénnyel méltatta a nemzeti ünnepet – a hagyományoknak megfelelően ezúttal is – a város római katolikus temploma előtt álló Szent István-szobornál. A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) hagyományosan Aknaszlatinán, a helyi római katolikus templom kertjében felállított Szent István-szobornál tartotta meg augusztus 20-i központi rendezvényét. A Csap-Záhony határátkelőhely melletti Tiszasalamon lakói a nemzeti ünnep alkalmából Szent István-szobrot avattak a település központjában. A Beregszászhoz közeli Mezőváriban szombaton ünnepi családi napot tartottak a Kárpátaljai Református Egyház szervezésében. A rendezvényen mintegy ötezren vettek részt az ukrajnai megye valamennyi magyarlakta településéről. Ungvár magyarsága késő délután a várban ökumenikus szertartással és ünnepi programmal emlékezik meg Szent István királyról a Magyar Értelmiségiek Kárpátaljai Közösségének (MÉKK) szervezésében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.