Kajak-kenu: versenyzőinvázió a Liszt Ferenc reptéren

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Miközben Szegeden megnyílt a Kolonics-emlékkiállítás, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér folyamatosan fogadja a világ minden tájáról érkező mind újabb és újabb versenyzőket, akiknek a Maty-ér a végcéljuk.

Mint a hétfői nap folyamán korábban már beszámoltunk róla, az EDF DÉMÁSZ Kaluzál téri székházának átriumában megnyílt a kétszeres olimpiai, tizenötszörös világ- és háromszoros Európa- és ötvennégyszeres magyar bajnok Kolonics Györgynek emléket állító kiállítás.

Közben a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre megérkezett a versenyzők legnagyobb csoportja. A szervezőbizottságnak hétfőn több mint 450 ember lejutását kellett biztosítania Szegedre. Ez pedig nem kis logisztikai feladat, hiszen a sportolók nem egyszerre jöttek meg, hanem folyamatosan érkeztek a világ különböző pontjairól. Éppen ezért saját, vb színekben pompázó információs pultnál fogadják a hostessek a Budapesten landoló sportembereket és ültetik fel őket a Szegedre induló buszokra.

A technikai személyzet is megfeszített tempóban dolgozik azért, hogy a nézők már szerdától zavartalanul szurkolhassanak a Maty-éren. Ezekben a pillanatokban is épül a tribünnel szembeni osztószigeten a gigantikus, 64 négyzetméteres kivetítő, melyhez több tonna alkatrészt úsztatott be a partról a Magyar Honvédség szentesi műszaki alakulata. A sokat látott katonák szerint ennél is nagyobb bravúr volt, amikor az általuk épített pontonhídon átgurult a közel 50 tonnás daruskocsi, amely a helyére tette a pókkamerát tartó – szintén több tonnás – oszlopokat.

Előző sztori

Erőss Zsolt az extrém sportok biztosításáért küzd

Következő sztori

Újabb közmunkaprogramok indultak