Közélet

Illegális hulladéklerakót számolnak fel a romák + VIDEÓ, FOTÓK

Illegális hulladéklerakót számolnak fel a romák + VIDEÓ, FOTÓK

2011. augusztus 29., hétfő
Illegális hulladéklerakót számolnak fel a romák + VIDEÓ, FOTÓK
Saját maguk tesznek rendet a Cserepes sori cigányok lakóhelyükön. Az évek óta felhalmozódott szemetet egy konténerbe tették, így megkezdődhet az illegális szemétlerakó felszámolása, amit a környezetgazdálkodás egyik ott élő roma származású munkatársa felügyel. A Cserepes sor és rendezetlen környékének rehabilitációjára már többször született terv, ám úgy néz ki, most tettek is követik az ideát. Az első lépések a Kaszás utcai illegális szemétlerakó felszámolásával kezdődtek. Nógrádi Tibor a terület önkormányzati képviselője a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. – Makrai László ügyvezető és Rákos Tibor üzemmérnök – segítségével egy konténert kapott, amelybe társadalmi munkában a környéken lakók belehordták a szemetet.
„A környezetgazdálkodási kft. felvette az itt élő Farkas Attilát a céghez, akinek az lesz majd a feladata, hogy tartson e területen köztéri felügyeletet, és koordinálja az illegális szemétlerakó teljes felszámolását, segítse a terület rendezését” – nyilatkozta portálunknak a képviselő, aki elmondta azt is, hogy a szemétlerakó egyrészről az utánfutókkal rendszeresen ideszállított hulladékból és a romák lomtalanítás után itt hagyott kacatjaiból „épült”, és több lépcsőben kell rendezni a helyzetet. Már van a területnek egy felelőse, aki a tisztaságot rendszeresen ellenőrzi, és megszervezi a takarítást. A Kaszás utca közvilágítást is meg kell oldani, ez az éjszakai hulladéklerakást nehezíti később. Végül pedig meg fogják szervezi az itt lakók a parkosítást. „Végig jártam a környező – Kaszás, Hernyós, Fraknói – utcákat és egyértelmű igény mutatkozik egy rendezett zöld terület létesítésére. A lakók vállalták, hogy társadalmi munkában segítenek, ha kell. A cserjékre, fákra, fűmagra és egyéb járulékos költségek megteremtésére az én feladatom lesz megtalálni a forrást” – így Nógrádi, akinek e területtel kapcsolatban hosszú távú tervei között egy sportpálya is szerepel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.