Illegális hulladéklerakót számolnak fel a romák + VIDEÓ, FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Saját maguk tesznek rendet a Cserepes sori cigányok lakóhelyükön. Az évek óta felhalmozódott szemetet egy konténerbe tették, így megkezdődhet az illegális szemétlerakó felszámolása, amit a környezetgazdálkodás egyik ott élő roma származású munkatársa felügyel.

A Cserepes sor és rendezetlen környékének rehabilitációjára már többször született terv, ám úgy néz ki, most tettek is követik az ideát. Az első lépések a Kaszás utcai illegális szemétlerakó felszámolásával kezdődtek. Nógrádi Tibor a terület önkormányzati képviselője a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. – Makrai László ügyvezető és Rákos Tibor üzemmérnök – segítségével egy konténert kapott, amelybe társadalmi munkában a környéken lakók belehordták a szemetet.

„A környezetgazdálkodási kft. felvette az itt élő Farkas Attilát a céghez, akinek az lesz majd a feladata, hogy tartson e területen köztéri felügyeletet, és koordinálja az illegális szemétlerakó teljes felszámolását, segítse a terület rendezését” – nyilatkozta portálunknak a képviselő, aki elmondta azt is, hogy a szemétlerakó egyrészről az utánfutókkal rendszeresen ideszállított hulladékból és a romák lomtalanítás után itt hagyott kacatjaiból „épült”, és több lépcsőben kell rendezni a helyzetet. Már van a területnek egy felelőse, aki a tisztaságot rendszeresen ellenőrzi, és megszervezi a takarítást. A Kaszás utca közvilágítást is meg kell oldani, ez az éjszakai hulladéklerakást nehezíti később. Végül pedig meg fogják szervezi az itt lakók a parkosítást. „Végig jártam a környező – Kaszás, Hernyós, Fraknói – utcákat és egyértelmű igény mutatkozik egy rendezett zöld terület létesítésére. A lakók vállalták, hogy társadalmi munkában segítenek, ha kell. A cserjékre, fákra, fűmagra és egyéb járulékos költségek megteremtésére az én feladatom lesz megtalálni a forrást” – így Nógrádi, akinek e területtel kapcsolatban hosszú távú tervei között egy sportpálya is szerepel.

no images were found

Előző sztori

A strandfürdő szarkái a szomszédba is betörtek

Következő sztori

Mezőhegyes csatlakozna, de még nem szólt