Közélet

Erőss Zsolt az extrém sportok biztosításáért küzd

Erőss Zsolt az extrém sportok biztosításáért küzd

2011. augusztus 15., hétfő
Erőss Zsolt az extrém sportok biztosításáért küzd

Erőss Zsolt és Kollár Lajos, a Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozat alapítói szeretnék elérni, hogy helyezzék hatályon kívül azt a jogszabályt, amely 2007-től az extrém sport közben sérülést szenvedőktől megvonja az egészségügyi ellátás társadalombiztosítási finanszírozását - írta a Magyar Nemzet hétfőn.

A hegymászók ennek érdekében az egészségügyi kormányzathoz és a Fidesz-frakcióhoz fordulnak. Korábban

Erőss Zsolt

erről portálunknak is beszélt

márciusi interjúnkban

. Erőss Zsolt és

Kollár Lajos

, a Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozat alapítói el akarják érni, hogy helyezzék hatályon kívül azt a jogszabályt, amely 2007-től az extrém sport közben sérülést szenvedőktől megvonja az egészségügyi ellátás társadalombiztosítási finanszírozását - olvasható a Magyar Nemzetben. A

Molnár Lajos

(SZDSZ) egészségügyi miniszter idején hozott rendelkezés azt jelenti, hogy ha valaki például barlangászat, magashegyi expedíció közben balesetet szenved, akkor neki kizárólag a mentés és a sürgősségi ellátás jár ingyen, az egyéb beavatkozások - műtétek, rehabilitációs szolgáltatások - árát saját zsebből vagy külön biztosításból kell fedeznie - írta a lap. A két hegymászó a Magyar Nemzetnek elfogadhatatlannak nevezte, hogy a jogszabály az aktív életet élő embereket bünteti, miközben a legsúlyosabb népegészségügyi problémák kialakulásában éppen a mozgásszegény, egészségtelen életmód játszik fontos szerepet. Szerintük csak akkor lenne indokolt büntetni bizonyos sportokat, ha minden egyéb emberi tevékenységnek - így a passzivitásnak, az egészségtelen táplálkozásnak, káros szenvedélyeknek - is meghatároznák a kockázatát, és eszerint vetnék ki az adókat - írta a lap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.