Közélet

Élt mentelmi jogával Zagyva György Gyula

Élt mentelmi jogával Zagyva György Gyula

2011. augusztus 13., szombat
Élt mentelmi jogával Zagyva György Gyula

Élt mentelmi jogával Zagyva György Gyula, a Jobbik országgyűlési képviselője, így vele szemben szabálysértési eljárás nem folytatható - közölte a rendőrség szombaton a honlapján.

A képviselőt péntek éjszaka, a Sziget Fesztivál bejáratának környékéről állította elő a rendőrség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) korábbi tájékoztatása szerint

Zagyva György Gyulát

és négy másik személyt rendzavarás szabálysértés elkövetése miatt igazoltatták, majd állították elő. Zagyva György Gyula még éjjel írásos nyilatkozatot fogalmazott meg, amely szerint mentelmi jogáról nem mond le - olvasható a rendőrség szombati közleményben. A történtek előzménye, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) által a Sziget Fesztivál főbejáratához összehívott szimpatizánsok jegy nélkül próbáltak meg bejutni a rendezvényre. Az MTI helyszíni tudósítója azt tapasztalta, hogy Zagyva György Gyula, a HVIM tiszteletbeli elnöke, a fesztivál főbejáratához szervezett tüntetésen - amelyet eredetileg a magas benzinárak elleni tiltakozásul a sziget területére hirdettek meg, de azt a rendőrség nem vette tudomásul, mivel a fesztivál helyszíne magánterületnek minősül a rendezvény idején - felszólította az embereket, próbáljanak együtt bemenni a rendezvény területére. Ezt követően a mintegy hetven tüntető megindult a főbejárat felé, ahol biztonsági őrök és rendőrök fogadták őket; végül nem sikerült bejutniuk a fesztiválra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.