Egyéves csúszásban a 2-es villamos + FOTÓK, VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Míg a 4-es villamosvonal felújítása rendben zajlik, s kedden próbajáratot tartottak, addig a 2-es vonalát minimum egy éves késéssel fogják csak átadni. A legújabb ígéret szerint augusztus végén oldhatják fel leghamarabb a forgalomkorlátozást a Rókusi körúton, és projekt szeptember végén zárulhat.

A 2-es villamosvonal építése kapcsán eddig jóformán csak a csúszásokról és a legújabb ígéretekről tudtunk beszámolni, s most is csak két újabb határidőről. A munkaterületen sok esetben hetekig nem lehetett látni munkásokat, így a késéseket nem lehet már azzal magyarázni, mint eleinte próbálták, nevezetesen a rossz közműtérképekkel. Mint ismeretes a cseh cég által vezetett konzorciummal még az előző városvezetés kötött szerződést a kivitelezési munkálatokra 2009-ben.

Kohári Nándor fideszes önkormányzati képviselő arról számolt be portálunknak, hogy a Városüzemeltetési Bizottság idén több alkalommal is tárgyalt a késések okáról, s felvetették annak lehetőségét, hogy a folyamatosan késlekedő vállalkozókkal szerződést bontsanak. Mint ismeretes 2 milliárd 85 millió forintos nettó bekerülési költségű beruházásról van szó, melynek a maximális kötbérigénye 417 millió forint függetlenül attól, hogy végül mikorra készülnek el a munkálatokkal. Hozzátette, a város jelenleg peres úton igyekszik érvényesíteni ezt.

no images were found

„Fölvetődik az a kérdés is, hogy a beruházás során vajon a városvezetés teljes mértékben jól kezelte-e a helyzetet. Juhász Gyula képviselőtársammal közösen a Városüzemeltetési Bizottság több ülésén is megfogalmaztuk azt, hogy Botka László polgármesternek álláspontunk szerint lett volna lehetősége arra, hogy határozottabban és egyértelműbben lépjen fel a kivitelezőkkel szemben” – fogalmazott Kohári. A képviselő szerint akkor kellett volna igazán határozottan fellépni, akár szerződést módosítani vagy éppen új kivitelezőt keresni, amikor először jelentkeztek a tetemes csúszások. Több alkalommal az okozta a késlekedést, hogy a kivitelezők is késedelmesen jutottak hozzá a pénzükhöz.

„Néha hosszú hetekig nem történt semmiféle munkavégzés, teljesen értelmetlenül okoztak közlekedési nehézségeket és bosszúságot a rókusiaknak és szegedieknek, ami elkerülhető lett volna a megrendelő határozott fellépésével” – tette hozzá a fideszes képviselő.

Kohári a műszaki szemléletet is hiányolja, hisz mint mondja megfelelő beruházási ütemtervvel elkerülhető lett volna, hogy gyakorlatilag egyszerre van felbontva az egész város.

Tekintse meg a Városi TV Szeged összeállítását a témáról!

no images were found

Előző sztori

Eltemették Kartal atyát

Következő sztori

Ismét csökkent a benzinár