Kultúra

A Páneurópai Piknikre emlékeztek Sopronpusztán

A Páneurópai Piknikre emlékeztek Sopronpusztán

2011. augusztus 20., szombat
A Páneurópai Piknikre emlékeztek Sopronpusztán

Magyarországnak soha nem szabad a szuverenitás és a szabadság útjáról letérni, ezt szimbolizálja a Páneurópai Piknik Emlékpark - mondta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a Páneurópai Piknik 22. évfordulójára megújult létesítmény avatásán szombaton az 1989-es határnyitás helyszínén, Sopronpusztán.

A 22 évvel ezelőtti események nyomán egész Közép- és Kelet-Európában elindult az akkori rendszer bomlása - emlékeztetett a szónok. "Bátor tettekre volt szükség 22 évvel ezelőtt, és a mai nemzetközi gazdasági helyzetben is bátor tettekre van szükség" - fogalmazott a miniszter. A kormány feladatairól szólva kijelentette: meg kell valósítani azokat a programokat, amelyeket eredményeként Magyarország új korszakba léphet, és "ismét egy gyarapodó és előrehaladó ország lehet". Magyarország még nem került ki a veszélyzónából, amelybe az elmúlt nyolc év politikája vitte - elemezte a jelenlegi helyzetet a miniszter. Hozzátette: hosszú és nehéz időszak áll előttünk addig, amíg képesek leszünk a gazdasági függetlenséget teljes mértékben kiharcolni, és képesek lehetünk a hosszú távú stratégiai célok megvalósítására.

Fellegi Tamás

hangsúlyozta: a kormány azért dolgozik, hogy képesek legyünk a belső fogyasztás javításával elősegíteni a gazdaság növekedését, és arra, hogy visszanyerje súlyát és szuverenitását az állami vagyon, amelyet az elmúlt két évtizedben elherdáltak. Meggyőződésünk, hogy ez az a feladat, ami leginkább meghatározza a jövő alakulását - tette hozzá. A kormányváltás óta Magyarország új politikát folytat, amelynek lényege, hogy "nem utasításokat fogadunk el külföldről, hanem partnerként viszonyulunk minden intézményhez, kormányhoz, és a velük való folyamatos egyeztetésben hozzuk meg azokat a döntéseket, amelyek a magyar nemzeti érdekek szempontjából fontosak"; erről az útról nem fogunk letérni - mondta jelentette ki Fellegi Tamás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.