Közélet

A Jobbik bevezetné a családi csődvédelmet

A Jobbik bevezetné a családi csődvédelmet

2011. augusztus 30., kedd
A Jobbik bevezetné a családi csődvédelmet

Az ön- és a családi csődvédelem intézményének bevezetését szorgalmazza a Jobbik, amely szerint amíg a kereskedelmi bankok nem vállalnak szerepet a devizahitelesek megsegítésében, addig a kormány tehetetlen.

Z. Kárpát Dániel

keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány tehetetlenségét mutatja az is, hogy a Nemzeti Eszközkezelő élére azt a

Csillag Tamást

nevezték ki, aki a Diákhitel Központ Zrt.-t vezette 10 éven keresztül, vagyis "olyan kádernek bizonyult, akit még Gyurcsányék sem akartak elmozdítani". Az ellenzéki képviselő szerint az ön- és családi csődvédelem eszköze azoknak az embereknek segíthetne, akik ugyan még fizetőképesek, de már nagyon nehéz helyzetben vannak; létszámuk becslése szerint körülbelül 400 ezerre tehető. Az érintetteknek a bíróságon kellene bejelentést tenniük, határozatot kapnának a fizetésképtelenségükről és családi csődbiztost neveznének ki melléjük. Ez a csődbiztos társadalmi munkában jogi tanácsokkal látná el őket, közvetítene a kereskedelmi bankok felé, átstrukturálná a családok költekezését és új stratégiát dolgozna ki, hogy pár éven belül talpra tudjanak állni - fejtette ki Z. Kárpát Dániel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.