Kultúra

A falu rossza a legkiválóbb előadások között

A falu rossza a legkiválóbb előadások között

2011. augusztus 19., péntek
A falu rossza a legkiválóbb előadások között

Idén harmincegyedik alkalommal adja át a Színházi Kritikusok Céhe az előző színházi évad legkiemelkedőbb teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját, amelynek a legjobb zenés és szórakoztató előadás kategóriájában a jelöltek között van a Tanyaszínház tavalyi előadása, A falu rossza című produkció is, amit a Táborosi Margaréta rendezésében láthatott a vajdasági közönség – adja hírül a Vajdaság.ma hírportál.

Az előadás egyébként magyarországi szakmai körökben már néhány hónappal ezelőtt is bizonyított, ugyanis a produkció rangos szakmai elismerésben részesült Kisvárdán, a Magyar Színházak XXIII. Kisvárdai Fesztiválján. A színikritikusok szakmai testülete összesen tizenöt kategóriában adja majd át az elismeréseket. A szakmai bizottság mintegy kilencven bemutató megtekintése után választotta ki azt a kategóriánként három – szavazategyenlőség esetén több – jelöltet, amelyek közül a díjazottak kikerülnek. A tizenöt kategória díja mellett az idei évtől kezdve a testület életműdíjat is adományoz, amit elsőként

Törőcsik Mari

, a Nemzet Színésze, a Nemzeti Színház művésznője vehet majd át, aki a legjobb női mellékszereplő kategóriájában jelöltként is szerepel, mégpedig a Figaro házassága című előadásban nyújtott alakításáért. A legtöbb jelölést a Nemzeti Színház kapta, amely összesen tíz kategóriában verseng majd a díjakért, míg a Katona József Színház hét, az Örkény Színház pedig hat jelölést tudhat magáénak. A határon túli társulatok közül mindössze a kolozsvári

Leonce

és

Léna

jelmezeit tervező

Carmencita Brojboiu

, valamint a Tanyaszínház A falu rossza című előadását rendező Táborosi Margaréta kapott jelölést. Az, hogy a jelöltek közül kik kapják meg az elismeréseket, csak szeptember 25-én este a Magyar Színházban megrendezendő díjátadó ünnepségen derül ki. A közönség számára is nyitott gálaműsort Pelsőczy Réka rendezi, az est műsorvezetői pedig Csákányi Eszter és Pál András lesznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.