3 millió 400 ezerből újult meg a Bihari utcai játszótér + PANORÁMA, FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A szegedi önkormányzat 45 millió forintos játszótér-felújítási alapjából az ifjúsági és sportbizottság felosztása szerint 23 játszótér korszerűsítésére jutott kisebb-nagyobb összeg. Kónya Gábor, az Északi városrész, Gedó- és Fodorkert MSZP-s önkormányzati képviselője körzetében, a Bihari utcában immár a második felújított játszóteret adta át.

A töredezett, betonalapú, régi, vas játszóteret viszonylag csekély összegből, összesen 3,4 millió forintból sikerült felújítani kimondottan a kisgyerekek számára. A képviselő elmondta, ebből az összegből 2,4 milliót a játszótér-felújítási bizottságtól kaptak, 1 millióval pedig az egyéni képviselői alapjából járult hozzá. Kónya Gábor megköszönte a bizottság, a beruházó és kivitelező segítségét, ugyanakkor felkérte a kedves szülőket, lakókat, hogy mindannyian közösen őrizzék meg értékeinket, ugyanakkor a nagyobb gyerekeket küldjék át a szomszédos régi vas játszótérre, hogy ez megmaradhasson a kicsinyeknek.

A helyi óvodából óvónői kísérettel odasereglett kicsinyek ezek után megrohamozták és birtokba is vették a játszóteret, igyekezve minden játékot mielőbb kipróbálni.

Portálunknak Kónya Gábor elmondta, viszonylag kis összegből öt, a legszigorúbb európai uniós szabványnak is megfelelő fa játékot sikerült felállítani: hintát két lengővel, az egyik kimondottan bébiknek való kosaras lengő, amiből nem tudnak kiesni. A hinta alatt lévő mély homokréteg baleset esetén jelentősen felfogja, csillapítja az ütés erősségét. Új játék (a környéken nincs is hasonló) a kötél mászóka, a rugós póni lovacska, de nem hiányozhat a hagyományos mérleghinta sem. A felhasznált összegbe belefért a bontás költsége, a hulladék és a régi vas játékok elszállítása, valamint az új, többnyire Magyarországon gyártott játékok megvásárlása és telepítése.

A régi játszótér le volt aszfaltozva, magyarázza a felújítási folyamatot Haász Ákos, a Haász Kft. ügyvezetője, a munkálatok kivitelezője, ezért fel kellet törni és elszállítani a több köbméternyi hulladékot. Csak mellékesen jegyezzük meg, az aszfalt ilyenkor veszélyes hulladéknak minősül, a földcserét is el kellett végezni. Ezért is költséges a régi játszóterek megszüntetése, még ha nem is tűnik annak.


Bihari utca – új játszótér, Szeged

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Közel 140 millió euró hitel a Bonafarm Csoportnak

Default thumbnail
Következő sztori

Szegeden indult a Tiszta gondoskodás országos jótékonysági akció

Legutóbbi hasonló cikkek