Takács: Az első perctől az utolsóig a győzelemért

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szeged 2011 vezetőedzője olyan labdarúgókat keres, akik élnek-halnak a sportágért, akiknek nem kell mondani, hogy fussanak, s akik mentálisan is erősek. Gyors, labdaügyes, harcos, csupa szív srácokat látna szívesen a kék-fekete mezben.

Az 56 esztendős Takács László irányítja a Szeged 2011 futballcsapatának felkészülését vezetőedzőként – jelentették be hétfőn. A Ferencváros saját nevelésű játékosa a zöld-fehérekkel KEK-döntős (1975), illetve kétszeres bajnok, egyszeres kupagyőztes volt a 70-es, 80-as évek során. Olyanokkal játszott együtt, mint Ebedli, Nyilasi, Viczkó, Onhausz, Kelemen, Rab. Az elmúlt időszakban a gyulai Grosics Gyula Akadémián a 15 éves korosztályt trenírozta, vezette szép sikerekre. A sajtótájékoztatót követően örömmel idézte fel a régi idők nagy szegedi meccseit, ugyanakkor a jelenről is szívesen fogalmazta meg gondolatait.

“A héten összeáll az a stáb, mellyel együtt fogok dolgozni a csapatnál. Annyit már elárulhatok, hogy a gyulai akadémia főtanácsadója, a korábbi szlovén válogatott Adem Kapic az én munkámat is segíteni fogja. Személyesen, illetve kollégáim segítségével megnézzük majd a Makói FC és a KITE-Szeged keretét, illetve a Grosics-akadémia tehetségeit is felmérjük, így állítjuk össze körülbelül a jövő hét közepéig a Szeged 2011 huszonkét fős keretét. Az érdemi munka akkor indul, s mától két hétre, július 25-én kezdődik majd a gyulai edzőtáborunk” – számolt be a programról a SZEGEDma.hu-nak a szakember. Megtudtuk: több felkészülési mérkőzést is terveznek, például az akadémia U19-esei, valamint a Békéscsaba, az Orosháza és a Hódmezővásárhely is a lehetséges ellenfelek között szerepelnek.

Nyilván rengetegen jelentkeznek majd olyan, akik korábban Szegeden NB II-ben futballoztak, vagy ifjú tehetségként innen kerültek el. Milyen szempontoknak kell megfelelnie annak, aki tagja akar lenni a keretnek? – tettük föl a kérdést. “Szeretném is, ha sokan akarnának nálunk focizni. Olyan labdarúgókat keresek, akik élnek-halnak ezért a sportágért, akiknek nem kell mondani, hogy fussanak, s akik mentálisan is erősek. Gyors, labdaügyes, harcos, csupa szív srácokat látnék szívesen a kék-fekete mezben. Rengeteg tehetséges fiatal van Szegeden és a megyében, ami alapot ad a sikerre” – felelte Takács László. A mester elárulta: elképzelhető, hogy fel kell adnia a gyulai munkáját, hogy minden erejével a szegedi feladatra koncentrálhasson.

Milyen stílusú együttest láthat a Tisza-parti közönség ősztől, mit ígér a drukkereknek? – faggattuk tovább az egykori KEK-döntős sportembert. “Azt remélem, illetve azért fogok, fogunk dolgozni, hogy a Szeged 2011 hasonló szellemben játsszon, mint a Ferencváros, azaz az első perctől az utolsóig küzdjön a győzelemért!”

Így legyen!

Default thumbnail
Előző sztori

Salamon László váltja Balsai Istvánt az alkotmányügyi bizottság élén

Következő sztori

Öt megyében fenntartják a legmagasabb szintű riasztást

Legutóbbi hasonló cikkek