Sport

Takács: Az első perctől az utolsóig a győzelemért

Takács: Az első perctől az utolsóig a győzelemért

2011. július 11., hétfő
Takács: Az első perctől az utolsóig a győzelemért

A Szeged 2011 vezetőedzője olyan labdarúgókat keres, akik élnek-halnak a sportágért, akiknek nem kell mondani, hogy fussanak, s akik mentálisan is erősek. Gyors, labdaügyes, harcos, csupa szív srácokat látna szívesen a kék-fekete mezben.

Az 56 esztendős

Takács László

irányítja a Szeged 2011 futballcsapatának felkészülését vezetőedzőként - jelentették be hétfőn. A Ferencváros saját nevelésű játékosa a zöld-fehérekkel KEK-döntős (1975), illetve kétszeres bajnok, egyszeres kupagyőztes volt a 70-es, 80-as évek során. Olyanokkal játszott együtt, mint

Ebedli, Nyilasi, Viczkó, Onhausz, Kelemen, Rab

. Az elmúlt időszakban a gyulai Grosics Gyula Akadémián a 15 éves korosztályt trenírozta, vezette szép sikerekre. A sajtótájékoztatót követően örömmel idézte fel a régi idők nagy szegedi meccseit, ugyanakkor a jelenről is szívesen fogalmazta meg gondolatait. "A héten összeáll az a stáb, mellyel együtt fogok dolgozni a csapatnál. Annyit már elárulhatok, hogy a gyulai akadémia főtanácsadója, a korábbi szlovén válogatott

Adem Kapic

az én munkámat is segíteni fogja. Személyesen, illetve kollégáim segítségével megnézzük majd a Makói FC és a KITE-Szeged keretét, illetve a Grosics-akadémia tehetségeit is felmérjük, így állítjuk össze körülbelül a jövő hét közepéig a Szeged 2011 huszonkét fős keretét. Az érdemi munka akkor indul, s mától két hétre, július 25-én kezdődik majd a gyulai edzőtáborunk" - számolt be a programról a SZEGEDma.hu-nak a szakember. Megtudtuk: több felkészülési mérkőzést is terveznek, például az akadémia U19-esei, valamint a Békéscsaba, az Orosháza és a Hódmezővásárhely is a lehetséges ellenfelek között szerepelnek.

Nyilván rengetegen jelentkeznek majd olyan, akik korábban Szegeden NB II-ben futballoztak, vagy ifjú tehetségként innen kerültek el. Milyen szempontoknak kell megfelelnie annak, aki tagja akar lenni a keretnek? - tettük föl a kérdést. "Szeretném is, ha sokan akarnának nálunk focizni. Olyan labdarúgókat keresek, akik élnek-halnak ezért a sportágért, akiknek nem kell mondani, hogy fussanak, s akik mentálisan is erősek. Gyors, labdaügyes, harcos, csupa szív srácokat látnék szívesen a kék-fekete mezben. Rengeteg tehetséges fiatal van Szegeden és a megyében, ami alapot ad a sikerre" - felelte Takács László. A mester elárulta: elképzelhető, hogy fel kell adnia a gyulai munkáját, hogy minden erejével a szegedi feladatra koncentrálhasson. Milyen stílusú együttest láthat a Tisza-parti közönség ősztől, mit ígér a drukkereknek? - faggattuk tovább az egykori KEK-döntős sportembert. "Azt remélem, illetve azért fogok, fogunk dolgozni, hogy a Szeged 2011 hasonló szellemben játsszon, mint a Ferencváros, azaz az első perctől az utolsóig küzdjön a győzelemért!" Így legyen!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.