Sport

Sakk: sima győzelem Egyiptom ellen is

Sakk: sima győzelem Egyiptom ellen is

2011. július 25., hétfő
Sakk: sima győzelem Egyiptom ellen is

A magyar válogatott 3-1-re nyert Egyiptom ellen a kínai Ningpóban zajló sakk-csapatvilágbajnokság hétfői, nyolcadik fordulójában, így az utolsó forduló előtt megőrizte esélyét az éremszerzésre.

A hazai sportági szövetség honlapjának beszámolója szerint

Lékó Péter

remizett,

Almási Zoltán

világossal,

Polgár Judit

pedig sötéttel győzött Afrika nyeretlen képviselője ellen. A válogatott újonca,

Erdős Viktor

döntetlennel mutatkozott be a vb-n. A magyarok - akik a keddi, utolsó fordulóban Kínával mérkőznek - a tavalyi sakkolimpián szerzett negyedik (holtversenyes harmadik) helyezésnek köszönhetően 2001 óta először vehetnek részt ismét a rangos csapatversenyen. Kínában a kilencfordulós, négytáblás körversenyen az olimpiai pontszámítást alkalmazzák, a győzelemért 2, a döntetlenért 1 pont jár. Az esetleges holtversenyt a táblapontok döntik el.

Sakk-csapatvilágbajnokság, 8. forduló:

Egyiptom - Magyarország 1-3

Bassem Amin (2609) - Lékó Péter (2717) döntetlen Almási Zoltán (2726) - Essam el-Gindi (2510) 1-0 Samy Soker (2475) - Polgár Judit (2699) 0-1 Erdős Viktor (2613) - Mohamed Ezat (2430) döntetlen

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.