Sakk: magyar döntetlen a csapat vb nyitányán

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar válogatott az indiaiak ellen elért 2-2-es döntetlennel kezdte meg szereplését a kínai Ningpóban vasárnap elrajtolt sakk-csapatvilágbajnokságon. Lékó Péter remizett.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint elsőként a hosszú kihagyás után ezen a versenyen visszatért Lékó Péter partija ért véget, a sötéttel játszó szegedi nagymester 44 lépés után egyezett meg döntetlenben ellenfelével, Harikrishna Pentalaval. Polgár Judit – ahogy a beszámoló fogalmaz – a tőle megszokott ragyogó támadójátékot mutatva legyőzte riválisát, Ganguly Surya Shekhart, ráadásul a sötét bábukat vezetve, Balogh Csaba pedig világossal remizett Gopal G.N. ellen. A legtovább az Almási Zoltán – Sasikiran Krishnan parti zajlott a második táblán, s végül az indiai játékos bizonyult jobbnak.
Hétfőn a címvédő oroszok lesznek a magyar válogatott ellenfelei.

A magyarok – a tavalyi sakkolimpián szerzett negyedik (holtversenyes harmadik) helyezésnek köszönhetően – 2001 óta először vesznek részt ismét a rangos csapatversenyen.
Kínában a kilencfordulós, négytáblás körversenyen az olimpiai pontszámítást alkalmazzák, a győzelemért 2, a döntetlenért 1 pont jár. Az esetleges holtversenyt a táblapontok döntik el.
Csütörtökig öt fordulóra kerül sor, majd a pihenőnap után július 23. és 26. között lesz a következő négy játéknap.

Sakk csapatvilágbajnokság, 1. forduló:

India-Magyarország 2-2
Harikrishna Pentala (2669 Élő-pont) – Lékó Péter (2717) döntetlen
Almási Zoltán (2726) – Sasikiran Krishnan (2681) 0-1
Ganguly Surya Shekhar (2627) – Polgár Judit (2699) 0-1
Balogh Csaba (2643) – Gopal G.N. (2576) döntetlen

Előző sztori

Turul-ünnepség Tiszaújlakon

Következő sztori

Kánikula – vigyázzunk magunkra és gyermekeinkre!