Sport

Sakk: magyar döntetlen a csapat vb nyitányán

Sakk: magyar döntetlen a csapat vb nyitányán

2011. július 17., vasárnap
Sakk: magyar döntetlen a csapat vb nyitányán

A magyar válogatott az indiaiak ellen elért 2-2-es döntetlennel kezdte meg szereplését a kínai Ningpóban vasárnap elrajtolt sakk-csapatvilágbajnokságon. Lékó Péter remizett.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint elsőként a hosszú kihagyás után ezen a versenyen visszatért

Lékó Péter

partija ért véget, a sötéttel játszó szegedi nagymester 44 lépés után egyezett meg döntetlenben ellenfelével,

Harikrishna Pentalaval

.

Polgár Judit

- ahogy a beszámoló fogalmaz - a tőle megszokott ragyogó támadójátékot mutatva legyőzte riválisát,

Ganguly Surya Shekhart

, ráadásul a sötét bábukat vezetve,

Balogh Csaba

pedig világossal remizett

Gopal G.N.

ellen. A legtovább az

Almási Zoltán - Sasikiran Krishnan

parti zajlott a második táblán, s végül az indiai játékos bizonyult jobbnak. Hétfőn a címvédő oroszok lesznek a magyar válogatott ellenfelei. A magyarok - a tavalyi sakkolimpián szerzett negyedik (holtversenyes harmadik) helyezésnek köszönhetően - 2001 óta először vesznek részt ismét a rangos csapatversenyen. Kínában a kilencfordulós, négytáblás körversenyen az olimpiai pontszámítást alkalmazzák, a győzelemért 2, a döntetlenért 1 pont jár. Az esetleges holtversenyt a táblapontok döntik el. Csütörtökig öt fordulóra kerül sor, majd a pihenőnap után július 23. és 26. között lesz a következő négy játéknap.

Sakk csapatvilágbajnokság, 1. forduló:

India-Magyarország 2-2

Harikrishna Pentala (2669 Élő-pont) - Lékó Péter (2717) döntetlen Almási Zoltán (2726) - Sasikiran Krishnan (2681) 0-1 Ganguly Surya Shekhar (2627) - Polgár Judit (2699) 0-1 Balogh Csaba (2643) - Gopal G.N. (2576) döntetlen

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.