Közélet

Romantikus csónakázás a Nagyszéksós-tavon

Romantikus csónakázás a Nagyszéksós-tavon

2011. július 14., csütörtök
Romantikus csónakázás a Nagyszéksós-tavon

Közel 75 millió forintos beruházásnak köszönhetően 2012-től romantikus és különleges természeti környezetben csónakázhatnak és egyre több védett helyet tekinthetnek meg a Mórahalom környékére látogatók. Mórahalom Város Önkormányzata egy 37 millió forintos európai uniós támogatás kapcsán a Nagyszéksós-tó körül kibővíti a túraútvonalakat, csónakházat és akadálymentesített szociális helységeket alakít ki 2012 elejére.

Mórahalom város polgármestere,

Nógrádi Zoltán

országgyűlési képviselő és

Csiszár Zsófia

projektmenedzser az egyik legújabb mórahalmi turisztikai célú fejlesztést július 14-én délelőtt mutatta be egy az Aranyszöm Rendezvényházban megtartott sajtótájékoztató keretén belül az érdeklődőknek. Mórahalomra az egészség és a fürdőturizmus mellett a Nagyszéksós-tó is várja az aktív pihenésre vágyókat. Az egyedülálló természeti környezetben a túrázók körében már ez idáig is nagynépszerűségnek örvendtek a Nagyszéksós-tói iskola és Ökoháztól induló Móra-Túra útvonalakat. Ezt a turisztikai lehetőséget gondolta tovább Mórahalom Város Önkormányzata. A Dél-Alföldi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott, „Csónakház, móló és túraútvonal kialakítása a Nagyszéksóstó körül” című pályázat elbírálása során több mint 37 millió forint összegű, 50%-os támogatásban részesül a város önkormányzata. A nyertes pályázatnak köszönhetően a közel 75 millió forintos összköltségű beruházás kapcsán a Nagyszéksóstó és környékének rehabilitációjával csónakázótó kiépítésére valamint a Nagyszéksósi iskola udvarán büfé és akadálymentes szociális helység, kerti tusoló, csónakház és 2 db kerékpártároló épület kialakítására kerül sor. A már meglévő kerékpárúthoz csatlakozni fog a tó körül kiépített túraútvonal és a csatornán átívelő sétálóhíd egészen a természetvédelmi terület szívében található madárlesig vezet majd. Az elkészült beruházás a Móra-Túra útvonalait színesítve 2012 tavaszától várja a kirándulókat és az aktív turizmus iránt érdeklődőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.