Nézőpont: “kiadó” a legnagyobb ellenzéki párt helye

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nézőpont Intézet szerint minimálisnak látszik az MSZP, a Jobbik és az LMP együttműködésének esélye, mert a három ellenzéki párt támogatottsága közel azonos, így az összefogásnak nem lenne vezető ereje. A Heti Válasz című lap számára készült, az MTI-hez szerdán eljuttatott közvélemény-kutatása alapján a Fidesz-KDNP pártszövetség egy most vasárnapi választáson újra kétharmados többséget szerezne a parlamentben.

A július 5-8. között, ezer ember telefonos megkérdezésével készült felmérés szerint az aktív szavazók 60 százaléka a Fideszre, míg 14 százalék az MSZP-re, 12 százalék a Jobbikra, 11 százalék az LMP-re voksolna, vagyis az ellenzéki pártok támogatottsága közötti különbség a statisztikai hibahatáron belüli.
A teljes népesség 43 százaléka vallja magát Fidesz-KDNP szimpatizánsnak, ami többszörös előnyt jelent a 9 százalékon álló MSZP-vel, a 8 százalékon álló Jobbikkal és a 7 százalékon álló LMP-vel szemben. A nem szavazók, a bizonytalanok és a rejtőzködők táborához tartozik a teljes népesség harmada (nyolc százaléknyival többen, mint egy hónapja).
A Nézőpont Intézet kutatása szerint az érvényesen válaszolók több mint fele (52 százalék) elégedett Orbán Viktor miniszterelnöki munkájával.

Előző sztori

A vendéglátás helyzetén javítana a kormány

Következő sztori

Farkas Attila: Élni fogok a Szedeák kínálta eséllyel!