Közélet

Nézőpont: "kiadó" a legnagyobb ellenzéki párt helye

Nézőpont: "kiadó" a legnagyobb ellenzéki párt helye

2011. július 13., szerda
Nézőpont: "kiadó" a legnagyobb ellenzéki párt helye

A Nézőpont Intézet szerint minimálisnak látszik az MSZP, a Jobbik és az LMP együttműködésének esélye, mert a három ellenzéki párt támogatottsága közel azonos, így az összefogásnak nem lenne vezető ereje. A Heti Válasz című lap számára készült, az MTI-hez szerdán eljuttatott közvélemény-kutatása alapján a Fidesz-KDNP pártszövetség egy most vasárnapi választáson újra kétharmados többséget szerezne a parlamentben.

A július 5-8. között, ezer ember telefonos megkérdezésével készült felmérés szerint az aktív szavazók 60 százaléka a Fideszre, míg 14 százalék az MSZP-re, 12 százalék a Jobbikra, 11 százalék az LMP-re voksolna, vagyis az ellenzéki pártok támogatottsága közötti különbség a statisztikai hibahatáron belüli. A teljes népesség 43 százaléka vallja magát Fidesz-KDNP szimpatizánsnak, ami többszörös előnyt jelent a 9 százalékon álló MSZP-vel, a 8 százalékon álló Jobbikkal és a 7 százalékon álló LMP-vel szemben. A nem szavazók, a bizonytalanok és a rejtőzködők táborához tartozik a teljes népesség harmada (nyolc százaléknyival többen, mint egy hónapja). A Nézőpont Intézet kutatása szerint az érvényesen válaszolók több mint fele (52 százalék) elégedett

Orbán Viktor

miniszterelnöki munkájával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.