Közélet

Marad a hőség, marad a riadó

Marad a hőség, marad a riadó

2011. július 12., kedd
Marad a hőség, marad a riadó

Az ország egyes területeire, a Dél-Alföldre és a Dél-Dunántúlra mára is a legmagasabb fokozatú hőségriasztást rendelte el az országos tiszti főorvos; a meteorológiai szolgálat enyhébb fokozatú figyelmeztetéseket adott ki; az UV-B sugárzás ma is extrém lesz.

Az Alföldön és a Dunántúl déli részén, ahol több helyen 26-29 Celsius-fok között alakul a középhőmérséklet, továbbra is fenntartja a harmadfokozatú hőségriadót az országos tiszti főorvos. A mai hőségriadó a Dél-Alföldön Bács-Kiskun és Csongrád, a Dél-Dunántúlon pedig Zala, Somogy és Baranya megyére terjed ki.

Paller Judit

másodfokú hőségriasztást rendelt el Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Komárom-Esztergom, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére, mivel ezeken a területeken 25 fok körüli középhőmérséklet lesz a jellemző. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) mára enyhébb fokozatú figyelmeztetéseket adott ki, az UV-B sugárzás értéke viszont várhatóan eléri majd az extrém szintet. Az előrejelzések szerint a hőmérséklet maximuma a mai napon 27-33 fok között alakul. Az ország déli és középső területein a napi középhőmérséklet várhatóan 25-26 fok körül lesz. Így Közép-Magyarországon, a Dél-Alföldön és a Dél-Dunántúlon másodfokú riasztás van érvényben. Az ország többi részén a napi középhőmérséklet 25 fok körül alakul. Ezekre a területekre csak elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Napközben csak néhol fordulhatnak elő kisebb záporok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.