Szórakozás

Mága Zoltán templomi koncertje Zentán

Mága Zoltán templomi koncertje Zentán

2011. július 24., vasárnap
Mága Zoltán templomi koncertje Zentán

Július 26-án, kedden 18 órától a zentai Jézus Szíve templomban koncertezik a világhírű hegedűművész, Mága Zoltán, aki a 100 templomi koncert elnevezésű nagyszabású jótékonysági hangversenysorozata keretében látogat a Tisza-parti városba, ahol a belépőjegyekből befolyó összeget – a koncertsorozat szellemiségének megfelelően – teljes egészében jótékonysági célokra fordítják: a pénz a tervek szerint a Jézus Szíve templom új orgonájának megvásárlására létrehozott alapba kerül majd – írja a Vajdaság Ma hírportál.

Mint ismeretes, a 100 templomi koncert elnevezésű hangversenysorozat 2009. augusztus 18-án kezdődött a budapesti Szent István Bazilikában azzal a célkitűzéssel, hogy a művész barátaival együtt a különleges hangulatú templomokban koncertezve a rászorulóknak, köztük a beteg gyermekeknek, a kórházaknak és a nagycsaládosoknak nyújtson segítséget. „A 100 templomi koncert elnevezésű hangversenysorozatom hazánkban egyedülálló kezdeményezés a jótékonyság jegyében. Neves művésztársaim karitatív fellépése pedig tovább gazdagítja a rendezvénysorozat színvonalát” – magyarázta egy korábbi interjúban

Mága Zoltán

, aki saját bevallása szerint azért választott templomokat helyszínül, nem pedig művelődési házakat vagy sportcsarnokokat, mert a templomi koncerteknek szerinte nagyon varázslatos és különleges atmoszférája van, amelyeknek köszönhetően zenéje még inkább magával ragadhatja a közönséget. A zentai koncertre a belépőket a helyi Városi Könyvtárban, a Városi Múzeumban és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet székházában lehetett megvásárolni 300 dináros áron, ám értesüléseink szerint az óriási érdeklődés és a jegyek korlátozott száma miatt már hetekkel ezelőtt elkelt az összes belépőjegy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.