Labdarúgás: birkózik már a meleggel a Volán + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Július 7-e óta a Tisza Volán SC Szeged labdarúgóinak nyári felkészülése. Buchholcz Gábor tanítványai a hőség ellenére és lelkesen vetették bele magukat a munkába. Egyelőre egy játékos érkezése és távozása biztos.

Könnyedebb, ráhangoló edzésekkel indítottak a kék-feketék múlt csütörtökön, július 11-étől, hétfőtől azonban teljes gőzzel folyik az alapozás – mondta el portáluknak Halkó Pál. A szakosztályvezetőtől megtudtuk: a hétvégén még több futballistát elengedtek egy balatoni fesztiválra, illetve két beteg és három sérült is akadt. Lassan azonban mindenki a fedélzeten, így Buchholcz Gábor vezetőedző irányításával valóban érdemi munka folyhat immár a Felső Tisza parton.

Az utánpótlás is belekezd

Az U19-es csapat Hüvös Gábor vezetésével pénteken 18 órakor kezdi meg a felkészülést.

A Tisza Volán SC Szeged NB III-as együttese – mely tavaly nyolcadikként zárt az Alföld csoportban – a tervek szerint az augusztus 20-i hétvégén kezdi meg bajnoki szereplését, azonban ha minden jól alakul, azt megelőzően már két tétmérkőzést is vívnak a kék-feketék. A magyar kupa országos főtábláján ugyanis augusztus 6-7-én rendezik az első, egy héttel később a második fordulót. Addig is három edzőmeccset már lekötöttek a volánosok, de még további kettőt terveznek. Július 16-ával és 20-ával kapcsolatban még zajlanak az egyeztetések. Az viszont már eldőlt, hogy július 23-án a Kecskemét II., 27-én az Ásotthalom, 30-án pedig az Orosháza vendégeskedik Szegeden.

“Arra számítunk, hogy a tavalyi keretünk döntő része egyben marad. Egyelőre csak egy távozóról tudunk, Mórocz Zsolt már korábban bejelentette, hogy nem folytatja ezen a szinten a pályafutását (információink szerint a megye I-es Kiskundorozsmához tart – a szerk.). Természetesen szeretnénk erősíteni, megvannak a terveink, s javában zajlanak a tárgyalások. Már sikerült megállapodnunk a korábban a Hódmezővásárhelyi FC-ben szerepelt csatárral, Rácz Dezsővel, őt leigazoltuk. Rajta kívül is keresünk még olyan futballistákat, akik támadóként, támadó középpályásként lehetnek segítségünkre” – árulta el a szakosztályvezető. Az új fiú, Rácz Dezső egyébként 22 esztendős, s tavaly hétszer volt eredményes a vásárhelyiek NB III-as gárdájában. Erőszakossága, gólérzékenysége a Volánnak is sokat jelenthet.

S hogy milyen tervekkel, reményekkel várja a pontvadászatot a megyeszékhely NB III-as csapata? “Célunk változatlan: bajnokságot szeretnénk nyerni” – jelentette ki határozottan Halkó Pál.

A Tisza Volán SC Szeged felkészüléséről – mint a korábbi években – természetesen idén is folyamatosan beszámolunk majd.

no images were found

Előző sztori

Felállna a padlóról a szegedi női kosárlabdacsapat

Következő sztori

Marad a hőség, marad a riadó

Legutóbbi hasonló cikkek