Kosárlabda: elfogadták a Szedeák nevezését (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Első körben összesen hét csapat, öt férfi és két női együttes nevezését fogadta el a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége. A SZEGEDma.hu úgy értesült, a Naturtex-SZTE-Szedeák nevezése is rendben átment elsőre.

A férfiaknál öt együttes nevezése felelt meg az NB I/A megszigorított nevezési feltételeinek, a többi kilenc csapatnak július 29-ig, jövő péntekig kell kisebb adminisztrációs hiányosságaikat pótolniuk. Információink szerint a Naturtex-SZTE-Szedeák nevezése is az elfogadottak között van, ezt azonban a kosárlabda-szövetségnél hivatalosan nem kívánták megerősíteni. Az MJUS-FORTRESS Körmend honlapjának híradása szerint a Vas megyeiek nevezése is átment. “Még a csapatoknak is meg kell szokniuk, hogy most más rendszer van, keményebbek a feltételek” – közölték megkeresésünkre az MKOSZ-nél.

A kosárcsapat háza tájáról megerősítették, hogy a Szedeák nevezését valóban rendben találták a szövetségnél.

Szerdán bírálta el a Minősítő Bizottság a női csapatok nevezését is az NB I/A-ra, itt mindössze két gárda papírjai voltak rendben elsőre (BEAC és Zalaegerszeg), tizenegynek szintén hiányt kell pótolnia. Mint már korábban megírtuk, a szegedi női csapat is időben beadta nevezését, ám a névadó szponzor kapcsán folyamatosan zajló tárgyalások miatt itt is hiánypótlásra kerül sor, melyet július 29-ig kell megejteniük.

Amint azt a szövetségnél közölték, egy-két csapatnál vannak komolyabb hiányosságok is, de ezek kiléte egyelőre szintén nem nyilvános.

Előző sztori

Belehalt sérüléseibe a fiatal motoros + FOTÓK

Következő sztori

Vízilabda: döntetlen Hollandiával, csoportharmadik a női csapat