Sport

Kézilabda: Ancsin Gábor csak a Pickre koncentrál

Kézilabda: Ancsin Gábor csak a Pickre koncentrál

2011. július 30., szombat
Kézilabda: Ancsin Gábor csak a Pickre koncentrál

A Pick Szeged egyik legelső igazolása volt az elkövetkező szezonra a 20 éves jobbátlövő Ancsin Gábor, aki csütörtök este a román Torda együttese ellen mutatkozott be először a Tisza-parti közönségnek. A meccs után készítettünk vele egy villáminterjút.

– Önt elsőként igazolta le a Pick az eljövendő szezonra, de még csak most mutatkozhatott be a közönségnek. Számított ilyen lelkes fogadtatásra?

– Örülök, hogy ennyien kijöttek, nem számítottam ekkora közönségre. Különösen annak fényében, hogy az összeszokatlanság miatt voltak hibáink a találkozón, de ez nem szegte kedvét a szurkolóknak. A hibákat igyekszünk korrigálni a jövőben, de egyébként úgy gondolom, a Torda elleni 12 gólos győzelem azért kezdésnek nem volt rossz.

– A Rhein-Neckar Löwen, majd kölcsönben a Friesenheim csapatát erősítette az elmúlt szezonban a Bundesligában, de most hazatért. Hogy érzi magát a csapatban? Sikerült beilleszkedni?

– A görögországi junior világbajnokság miatt nem tudtam a csapattal kezdeni a felkészülést, mindössze két napja vagyok Szegeden. Nagyon jól érzem magam itt, azt hiszem az akklimatizálódással nem lesz gond. Nagyon jók a csapattársak és a vezetés is, s az idő előre haladtával ez a kapcsolat csak tovább érik. Biztos vagyok benne, hogy hamar be tudok illeszkedni, szerves részévé válva a csapatnak.

– Ha már említettük a junior világbajnokságot: 17. lett a válogatott - nyilván csalódott. Hogyan értékeli az ott nyújtott teljesítményt?

– Nehéz erről bármit is mondani. Rossz volt megélni, hogy ez pont velünk történik meg. Igazából csak magunknak köszönhetjük. A belgiumi selejtezőtornán tulajdonképpen egy halálcsoportból jutottunk ki a vb-re, s a legjobb csapatként emlegettek minket. Aztán a vb-n ennek sajnos szöges ellentéte jött ki rajtunk. Beszélgettem pár barátommal, a családommal, olyanokkal akik közel állnak hozzám, segítettek feldolgozni ezt a kudarcélményt. Így alakult, lezártam magamban. Most új lap, új élet kezdődik számomra, most már csak a Szegedre koncentrálok!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.