Bulvár

Húszmillió felhasználó a Google+ közösségi oldalon három hét alatt

Húszmillió felhasználó a Google+ közösségi oldalon három hét alatt

2011. július 22., péntek
Húszmillió felhasználó a Google+ közösségi oldalon három hét alatt

Példátlan iramban növekszik a Google június végén indított új közösségi oldalának népszerűsége: három hét alatt húszmillió látogató fordult meg a Google+ oldalon - derült ki a comScore felméréséből.

"Sohasem láttam ilyen gyors növekedést. Az egyetlen oldal, ami rövid idő alatt ennyi új látogatót szerzett a Twitter volt 2009-ben, de az is több hónapba telt" - jelentette ki

Andrew Lipsman

, az internetforgalom elemzésével foglalkozó comScore cég alelnöke. A látogatószám óriási ugrása már csak azért is meglepte a szakértőket, mivel az új közösségi oldalra csak meglévő Google+ felhasználó hívhat meg új tagot. A Google+ húszmillió látogatójából ötmillió volt az amerikai felhasználó. Az azonban nem derült ki a felmérésből, hogy a közösségi oldalra kattintók mennyi időt töltöttek a szájton. A Google+ segítségével a felhasználók barátaikkal, munkatársaikkal, egyéb ismerőseikkel változatos közösségi köröket alakíthatnak ki, és eldönthetik, hogy a körökben megosztott információ (kommentár, cikk, fotó, videó) publikus-e vagy sem más felhasználók számára. A Google+ előtt még jókora út áll, mielőtt utolérheti a Facebook 750 milliós vagy a Twitter több mint 200 milliós regisztrált táborát. Megfigyelők szerint ugyanakkor, ha az új közösségi oldal összekapcsolódik a Google levelezőrendszerével, a Gmaillel, illetve a YouTube videomegosztó szolgáltatással, az nagy lendületet adhat neki. Mint a közösségi oldal a honlapján fogalmazott: jelenleg még kisebb létszámmal tesztelik a szolgáltatást, de hamarosan mindenki számára elérhető lesz a Google+. A szakértők szerint, ha az ajtók megnyílnak, az égbe szökik a felhasználók száma.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.