Közélet

Habsburg Ottó halála - részvétet nyilvánított a pápa

Habsburg Ottó halála - részvétet nyilvánított a pápa

2011. július 9., szombat
Habsburg Ottó halála - részvétet nyilvánított a pápa

Részvétét és "mély fájdalmát" fejezte ki Habsburg Ottó családjának a pápa - adta hírül szombaton honlapján a La Croix című francia katolikus napilap.

XVI. Benedek Habsburg Ottó

legidősebb fiához,

Károlyhoz

intézett táviratában "a béke iránt elkötelezett nagy európainak" nevezte az utolsó magyar király és osztrák császár legidősebb fiát, aki 98 éves korában hétfőn hunyt el. "Hosszú és gazdag életében Ottó főherceg Európa mozgalmas történelmének tanúja lett" - fogalmazott levelében a pápa. XVI. Benedek egyben "apostoli áldását" adta a Habsburg családra. Habsburg Ottó földi maradványait július 16-án a bécsi Kapucinus templom kriptájában, a család hagyományos temetkezési helyén helyezik végső nyugalomra. A búcsúztatáson a pápát

Christoph Schönborn

bécsi érsek képviseli, aki a Szent István-székesegyházban (Stephansdom) celebrál gyászmisét, amelyet a Kapucinus templomig tartó gyászmenet követ. A szívurnát másnap a Pannonhalmi Bencés Főapátságban helyezik el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.