Habsburg Ottó halála – részvétet nyilvánított a pápa

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Részvétét és “mély fájdalmát” fejezte ki Habsburg Ottó családjának a pápa – adta hírül szombaton honlapján a La Croix című francia katolikus napilap.

XVI. Benedek Habsburg Ottó legidősebb fiához, Károlyhoz intézett táviratában “a béke iránt elkötelezett nagy európainak” nevezte az utolsó magyar király és osztrák császár legidősebb fiát, aki 98 éves korában hétfőn hunyt el. “Hosszú és gazdag életében Ottó főherceg Európa mozgalmas történelmének tanúja lett” – fogalmazott levelében a pápa. XVI. Benedek egyben “apostoli áldását” adta a Habsburg családra.
Habsburg Ottó földi maradványait július 16-án a bécsi Kapucinus templom kriptájában, a család hagyományos temetkezési helyén helyezik végső nyugalomra. A búcsúztatáson a pápát Christoph Schönborn bécsi érsek képviseli, aki a Szent István-székesegyházban (Stephansdom) celebrál gyászmisét, amelyet a Kapucinus templomig tartó gyászmenet követ. A szívurnát másnap a Pannonhalmi Bencés Főapátságban helyezik el.

Default thumbnail
Előző sztori

Martonyi: az EU bővítésének folytatódnia kell

Default thumbnail
Következő sztori

Műsorújság: a Telin TV vasárnapi műsora

Legutóbbi hasonló cikkek