Írjon nekünk

Szórakozás

Gépóriások találkozója Sziksósfürdőn + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesattila.jpg

Megjelent:

Tülkölő kamionok lepik el a hétvégén Sziksósfürdő környékét. A 21. alkalommal megrendezett Nemzetközi Kamionos Country Találkozó a monstrumok szerelmeseit hozza össze, szabadidős programokkal várva minden érdeklődőt.

Kamionok konvoja indult meg a Dorozsmai úton Sziksósfürdő irányába péntek délután. A cél ezúttal nem az áruszállítás, hanem egy egész hétvégén keresztül zajló fesztivál megnyitója volt, mely során a járművek sofőrjei és rajongói játékos vetélkedőkön mérhetik össze tudásukat.

Túl a csúcson

A fesztivál nyitányaként a kamionosok a Dorozsmai úton gyűltek össze. A parkolóba folyamatosan érkeztek a különböző módon festett és díszített járművek, a tavalyi létszámhoz képest azonban némiképp szerényebb számban. A sofőrök lelkesedése azonban töretlen, tülkökkel köszöntötték egymást, itt mindenki ismerőse a másiknak, az évek óta tartó fesztivál összekovácsolta a csapatot.
Zoltánnak ez már a 14. kamionos találkozója. Nemzetközi fuvarozással foglalkozik, így kamionjával már szinte egész Nyugat-Európát bejárta. „Kikapcsolódni, szórakozni jövünk, de azért a kamiont is ’bevetjük’ valamelyik versenyen. A gyorsulásin tervezünk indulni” – meséli. Gyermekkorom nagy filmes hősei voltak a kamionosok, akik az országutakat maguk alá gyűrve bejárták a világot. Megkérdeztem, hogy napjainkra mennyi maradt ebből a szabadságból. „Én azt mondom, hogy maradt, de ez már egy egészen más világ. A kamionozás egész embert kíván, sokszor akár egy hónapig távol a családtól. Az utak, a közlekedés viszont sokkal jobb, mint még akkor volt. Ezt mindenki bevállalja, amikor ezt a melót választja.”
A fesztivál főszereplői természetesen maguk a járművek, amiket díszítésükkel tesznek egyedivé tulajdonosaik. Egyesek zászlókkal is felöltöztették a kamionokat: a sok magyar lobogó mellett amerikaival (és persze a polgárháborús, konföderációs államokéval) találkozhattunk. A résztvevők közül is sokan bújtak az Egyesült Államokat idéző öltözetbe, amiből a cowboy-kalap kimondottan jól jöhetett a napsütés ellen, a kék farmernadrág talán kevésbé. Az érdeklődők között sok gyerek is akadt, a tülkölő gépóriások nekik hatalmas élményt jelentettek. A felnőttek az árnyékból figyelték a dübörgő járműveket, miközben üdítőkkel, sörrel hűtötték magukat.
Az ünnepélyes megnyitót követően a sofőrök a sziksóstói strandterületre autóznak át. Itt veszi kezdetét a versenyekkel, sportvetélkedőkkel és szórakoztató játékokkal összekapcsolt fesztivál, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól érezhetik magukat.

Konvoj

A kamionos fesztivál programkínálata szinte mindent tartalmaz, amire egy igazi férfi vágyhat. Szombat délelőtt tíz órától látványos terepügyességi versenyen indulnak a sofőrök. A vetélkedőre amerikai kamionok, 7,5 tonna feletti platósok és nyerges vontatók kategóriában is lehet nevezni, látványos párharcoknak lehetünk majd szemtanúi.
A benzingőz szagától megrészegült látogatók 13 órától saját erejüket és képességeiket is megmutathatják: lesz sörivó viadal, kötélhúzó, rugóemelő és kamionhúzó verseny is. Szkanderra mind a két nem nevezhet, a női vizespóló versenyen pedig értelemszerűen a gyengébbik nem mutatja meg adottságait, a férfiak legnagyobb örömére. A lányok idomai mellett a gépóriások szépségét is felmérik a Camion magazin által meghirdetett kamion szépségversenyen. Itt a legszebben kipingált, legjobb felépítésű jármű tulajdonosa nyerhet díjat. Eredményhirdetést közvetlenül a verseny után, 17 órakor tartanak, a győzteseket értékes ajándékokkal jutalmazzák. A táncról és a szórakozásról több fellépő zenekar is gondoskodik, koncertezni fog többek közt a Drink Panters, Oklahoma country, a River, és az AC&DC (Tribute) zenekar is. A felnőttek mellett gyerekeknek szóló programokkal is készültek, őket rajzversennyel és vízi vetélkedővel várják a szervezők.
Az eseményt a vasárnap 13 órától startoló Nemzetközi Kamionos Gyorsulási Verseny zárja majd le, amit új helyszínen, a Kereskedő közben tartanak.


Hírzóna

Nemzetközi táncestet rendeznek az IH-ban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesattila.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az érdeklődők megismerkedhetnek a legkülönbözőbb nemzetiségi táncok alapjaival.

Tovább olvasom

Szórakozás

Mi a hiba a képen?

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesattila.jpg

Megjelent:

Segítünk egy kicsit: ez amolyan betűkeresős játék.

Tovább olvasom

Szórakozás

Jön az ötödik Indiana Jones film, Harrison Forddal

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesattila.jpg

Megjelent:

Szerző:

A 77 éves Ford már nagyon izgatott. Mi is azok vagyunk!

Tovább olvasom

Aktuál