Írjon nekünk

Sport

Bonifert Domonkos: Stabil háttérrel építkezhet a Szedeák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

A régi-új névadó szponzor, a Naturtex Kft. támogatásával nyugodt körülmények között dolgozhatnak a szegedi férfi kosarasok – véli az ügyvezető. Bonifert Domonkos portálunknak elárulta: nem mondtak még le Janou Rubin itt tartásáról.

Sajtótájékoztatón jelentette be szerdán a klub vezetése, hogy Naturtex-SZTE-Szedeák néven szerepel a továbbiakban az NB I/A csoportos szegedi együttes. A Naturtex Kft. régi-új főtámogató a Tisza-parti kosarasoknál, egy évtizeddel ezelőtt már sikeresnek bizonyult ez a fajta együttműködés, s a napi kapcsolat – éppen Bonifert Domonkos személyén keresztül – azóta is megmaradt.

„2000 és 2002 között rendkívül stabil hátteret biztosított számunkra a Naturtex Kft. – ahol egyébként jómagam főállásban dolgozom –, mind a B csoportban, mind pedig az elitben szép eredményekhez segítettek hozzá bennünket. Megnyugvással tölt el, hogy újra mellénk álltak, hiszen ez a jelen gazdasági helyzetben hatványozottan fontos. Szegeden igen kevés a termelő cég, illetve az olyan magánvállalkozás, mely az élsportra fordítana. A Naturtex Kft. és Gellért Ákos tulajdonos személye garancia arra, hogy a következő időszakban is sikeresen működhetünk, sokat nyertünk ezzel a kapcsolattal” – fejtette ki az ügyvezető.

Markoviccsal elitképzés indul az utánpótlásban

Bonifert Domonkost a klub körüli további változásokról is kérdeztük. Mint arról már beszámoltunk, a társasági adóból érkező források révén a szakmai stáb kibővült egy 43 esztendős szerb szakemberrel, Zoran Markoviccsal, illetve az utánpótlásrészleget új gazdasági társaságba szervezik át. „Ami az A csoportos felnőttcsapatot illeti, elégedettek voltunk az utóbbi évvel, ezért továbbra is Fodor Péter vezetőedző irányításával szereplünk, aki mellett másodedzőként jómagam tevékenykedek. A társasági adóforintok adta lehetőségek azonban alapjaiban határozzák meg a szakmai munkánkat, ismét alulról fogunk építkezni. Zoran Markovics feladata egyrészt a minőségi utánpótlás-nevelés megerősítése, egyfajta elitképzés kialakítás lesz. Azt várjuk tőle, hogy a legtehetségesebb növendékeinkkel egyénileg is foglalkozzon. Másrészt az U23-as gárdát irányítja majd Simándi Árpáddal. Harmadrészt a felnőtteknél is közreműködik az erőnléti felkészítésben és a centerképzésben. Ez utóbbi azért különösen meghatározó, mert ezen a poszton főként fiatal játékosok állnak rendelkezésünkre: a rutinosabbnak számító Tanács Attila mellett Nebojsa Dukiccsal, Varga Dániellel, Mészáros Jánossal és a most szerződtetett Farkas Attilával számolhatunk.”

Honnan a szerb szál, hogyan sikerült idecsábítani Markovicsot? – érdeklődtünk. „2001-ben már játékosként is ajánlották őt nekem, mikor az Araddal nyert aranyérmet a román ligában. Akkor nem jött össze a tranzakció, s Zoran nem sokkal később befejezte pályafutását. Továbbra sem vesztettem azonban szem előtt, köszönhetően annak, hogy jó kapcsolatokat ápolok újvidéki és környékbeli szakemberekkel. Tudtam, hogy Zoran a neves utánpótlástréner, Janko Lukovszki iskolájában dolgozott, illetve a román korosztályos válogatottaknál a centerképzésben segédkezett. Szakdolgozatát a belgrádi kosárlabda-akadémián éppen a centerposzton szereplő kosarasok képzése és a játékosok fizikai felkészítése témakörében írta, tehát elméleti és gyakorlati tapasztalatokkal is felvértezett edzőről van szó, kinek szegedi munkájától sokat várunk” – árulta el. Hozzátette: Markovicsot teljes egészében a társasági adóból fizetik majd, illetve ez a törvényi változás indokolja az új, Szedeák Nonprofit Kft. létrehozását. Az átláthatóság érdekében ide igazolják majd át az utánpótlás-játékosokat, innen történik a versenyeztetésük.

Rubin még célkeresztben, minden az anyagiakon múlik

A felnőttkerettel kapcsolatban az a bejelentés hangzott el, hogy a meghatározó magyar mag (Vida Máté, Drahos Gábor, Kiss Zsolt, Molnár Miklós, Tanács Attila) együtt marad, csupán Nyilas István sorsa kérdéses még (minden a család esetleges külföldi munkavállalásától függ). Az idegenlégiósok közül a már említett Dukics továbbra is a Szegedet erősíti. Új emberként a 24 esztendős center, Farkas Attila csatlakozik a társasághoz.

„Vannak még további kiszemeltjeink, illetve nem tettünk le róla, hogy a tavaly remeklő amerikai Janou Rubint is visszahozzuk. Ezek azonban anyagi lehetőségeinken múlnak majd. Farkas Attila kapcsán szeretném megjegyezni, három éve Nyíregyházán nagyszerű szezont produkált, s versenyt futottak érte a nagycsapatok. Talán kevésbé volt szerencsés számára, hogy az elmúlt két idényt az Albacompban, illetve az Atomerőműben erős külföldiek mellett töltötte, azaz kevés lehetőséghez jutott. Mostanra érett meg benne és menedzsmentjében az a gondolat, hogy 24 évesen bizalomra van szüksége és arra, hogy minél több időt töltsön a pályán. Erre nálunk adott lesz a lehetőség, s ha egy-két jó szezont teljesít, még igen sokra viheti a sportágban” – fogalmazott Bonifert Domonkos.

Hírzóna

Orbán: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

Szerző:

Felcsúton bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések 

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

Szerző:

A fejlesztések a turisták számára is vonzóbbá tehetnek egy-egy települést.

Tovább olvasom

Sport

Két évet még Szegeden játszik Mirko Alilovic

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

Szerző:

2023 nyaráig marad a Tisza-parton a horvát válogatott kapus.

Tovább olvasom

Aktuál