Egyház

Böjte Csaba Újvidéken

Böjte Csaba Újvidéken

2011. július 17., vasárnap
Böjte Csaba Újvidéken

Zdenko Gruber nemrégiben Jeruzsálemben felszentelt ferences vasárnapi újmiséje alkalmából Újvidékre látogatott Böjte Csaba erdélyi ferences, hogy az újvidéki születésű ferences testvérének délutáni újmiséjén ő mondja a magyar szentbeszédet – számol be az eseményről a Vajdaság Ma hírportál.

Ezt megelőzően

Böjte Csaba

, akit az idén Európa Polgára díjjal tüntettek ki, az újvidéki Kapisztrán Szent János ferences templomban

Harmath Károly

atyával együtt mutatta be a vasárnap délelőtti magyar misét, amelyen szép számban megjelentek az újvidéki hívek és tisztelők. Csaba testvér, aki az erdélyi árvák segítőjeként vált ismertté és megbecsült szerzetessé, a misén mondott szentbeszédében és a mise utáni beszélgetésben egyaránt a „csendes, egyszerű názáreti családi élet” megélésére biztatta az egybegyűlteket, emlékeztetvén arra, hogy a belülről jövő szeretet és a másik ember elfogadásának szándéka olykor csodákra képes és a legádázabb ellenséget is meghátrálásra készteti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.