Közélet

A sütemények királynője Mórahalmon

A sütemények királynője Mórahalmon

2011. július 15., péntek
A sütemények királynője Mórahalmon

Közel 105 és fél millió forintos turisztikai célú fejlesztésnek köszönhetően egy hagyományos réteskészítő műhely és kiállító-, valamint fogyasztótér várja majd Mórahalmon, a Tájház melléképületében és udvarán 2012 tavaszától a gasztronómia szerelmeseit.

A beruházást Mórahalom város alpolgármestere,

Csányi László

július 15-én délelőtt az Aranyszöm Rendezvényházban megtartott sajtótájékoztatóján mutatta be az érdeklődőknek. Mórahalom Város Önkormányzata a Dél- Alföldi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott (DAOP-2.1.1/E-09-2009-0019 jelű), „Klebelsberg világa - gr. Klebelsberg Kunó szellemi, kulturális, gazdasági örökségét bemutató ház fejlesztése Mórahalmon” című pályázat elbírálása során több mint 88 millió forint támogatásban részesült. A nyertes pályázatnak köszönhetően Mórahalom központjában, a Zákányszéki út 5. szám alatt található

Klebelsberg Kunó

munkásságát a kor szellemében bemutató, látogatóbarát Tájházhoz kapcsolódóan a meglévő melléképület felújításával Klebelsberg-kori Magyarország gasztronómiai különlegességét idézve rétes készítő műhelyet, valamint az épületegyüttes mögött egy szabadtéri kiállító- és fogyasztóteret alakít ki Mórahalom Város Önkormányzata 2012 tavaszára. A sajtótájékoztatót követően

Csiszár Zsófia

, projektmenedzser a helyszínen mutatta be fejlesztést. A teljes körűen akadálymentesített, felújított melléképületben, hagyományos kemencével működő réteskészítő műhely egész évben üzemelni fog. A téli hónapokban a fedett, a jó idő beköszöntével a nyitott részben foglalhatnak helyet a Mórahalomra érkező vendégek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.