Sport

Búvárúszás: új nevezők a vb-re, 13 szegedi arany az ob-n

Búvárúszás: új nevezők a vb-re, 13 szegedi arany az ob-n

2011. június 20., hétfő
Búvárúszás: új nevezők a vb-re, 13 szegedi arany az ob-n

A Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub versenyzői 13 aranyérmet nyertek a miskolci országos bajnokságon, illetve újabb országok adták le nevezésüket a július 30-án kezdődő hódmezővásárhelyi világbajnokságra - olvasható a szervezőbizottság hírlevelében.

A Muréna Búvárklub Szeged versenyzői 13 aranyérmet nyertek a miskolci országos bajnokságon. Az eredményes szereplés mellett örömteli hír, hogy a Tisza-parti sportolók közül öten,

Dimák Dávid, Debreczeni Hajnalka, Szabó Lujza

és

Kanyó Dénes

mellé a mindössze 15 éves

Kosara Gáza

is kiharcolták a hódmezővásárhelyi világbajnokságon való részvételt. Amit arról már

Nyíri Iván

, a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke korábban beszámolt, új nevezési csúcs született, minden idők legnépesebb világbajnokságát rendezik Hódmezővásárhelyen július 30-tól, 29 ország 302 sportolója regisztrált eddig a magyarországi eseményre. Az utolsó pillanatokban - hazánkhoz hasonlóan, néhány országban a hét végén volt az országos bajnokság - újabb nevezések érkeztek. Nepál, Szerbia és Horvátország adta le a nevezését, jelentkezésüket a Búvár Világszövetség (CMAS) bírálja el. A szervezők bíznak abban, hogy minden jelentkező ország képviseltetheti magát a világeseményen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.