Nem lehet leszállítani a 14 éven aluliakat a buszról

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Volán társaságok az ombudsman ajánlására megváltoztatták az utazási feltételeket, ezentúl a helyi és helyközi menetrend szerint közlekedő Volán-járatokon a kísérő és jegy nélkül utazó 14 éven alul kiskorút csak az utazás megkezdése előtt lehet kizárni az utazásból – tájékoztatta Saslics Elemér, a Volán Egyesülés vezérigazgatója az MTI-t.

Saslics Elemér elmondta, hogy felülvizsgálták a felnőtt kísérő nélkül utazó gyerekek utazási szabályait, és az eredményről, az utazási feltétel megváltoztatásáról tájékoztatták az ombudsmant.
Az Országgyűlési Biztos Hivatala március 23-án arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Volán busztársaságok utazási feltételeinek módosítását javasolja az állampolgári jogok országgyűlési biztosa, miután megvizsgálta egy Volán buszról leszállított tízéves gyerek esetét. Az ombudsman szerint egy jegy és kísérő nélkül utazó kiskorúval szemben nem alkalmazható ugyanaz a szankció, ami egy felnőtt esetében megengedett.
Korábban a Volán Egyesülés vezérigazgatója hangsúlyozta: véleménye megegyezik az ombudsmanéval abban, hogy a vizsgált esetben a bérlet hiánya miatt meg lehetett volna tagadni a felszállást.

Előző sztori

Csütörtök: Az Esőember a Szegedi Nemzeti Színházban

Következő sztori

Kupát ért a KITE elleni Volán-visszavágás