Gazdaság

Mitől sikeres a fapados?

Mitől sikeres a fapados?

2011. június 13., hétfő
Mitől sikeres a fapados?

A diszkont - szabatosabban alacsony költségű - légitársaságok megjelenése óta a repülés tényleg mindenkié. A diszkontok attól olcsók, hogy költségeiket a lehető legalacsonyabb szinten tartják, így olcsóbban tudják adni a jegyeket - írja a nol.hu.

A jegyekért mindössze alapszolgáltatásokat nyújtanak, míg az extrákért – mint a feladott csomag, a nagyobb lábteret kínáló ülés vagy épp a fedélzeti étkezés – pénzt kérnek az utasoktól. Mindezek után az így termelt profitot részben arra fordítják, hogy olcsóbb jegyeket adhassanak. Balgaság volna azonban azt hinni, hogy a diszkont légitársaság jótékonysági intézmény. Mégis, a bevételek és az alacsony költségek végül azt eredményezik, hogy bizonyos kihasználtság fölött még az olcsó légitársaságok is tisztes nyereséget képesek termelni a tulajdonosoknak – mégpedig alacsony jegyárakkal. A kisebbre rúgó költségek titka az egységes géppark: mind a pilóták képzésén, mind a gépek karbantartásán, mind a logisztikán egy rakás pénzt lehet megtakarítani. A legjobban működő légitársaságok például azt is megtehetik, hogy csak egészen fiatal gépeket használnak. Négy-öt év múltán visszaadják azokat a lízingcégeknek, és ismét vadonatújakat vesznek használatba. Ezzel radikálisan csökkennek az üzemeltetés költségei, és folyamatosan fejlődik a fedélzeti kényelem. (Forrás:

nol.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.