Sport

Labdarúgás: Szabics csapatát kapta a Videoton a BL-ben (FRISSÍTVE)

Labdarúgás: Szabics csapatát kapta a Videoton a BL-ben (FRISSÍTVE)

2011. június 20., hétfő
Labdarúgás: Szabics csapatát kapta a Videoton a BL-ben (FRISSÍTVE)

Az egykori Tisza Volán-nevelés Szabics Imrét foglalkoztató osztrák Sturm Graz együttesével találkozik a Videoton a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörében - derült ki a hétfői, nyoni sorsoláson.

A magyar bajnok első összecsapására - mint az a sorsolást követő egyeztetésen kiderült - július 13-án 20.30 órától Klagenfurtban kerül sor, mert - ahogy

David Rechnitzer

, a Videoton nemzetközi ügyekért felelős munkatársa a klub honlapjának jelentette - a grazi UPC Arenában akkor zajlanak az amerikaifutball-vb B-csoportjának küzdelmei. A visszavágót július 20-án, szintén 20.30 órától rendezik a Sóstói Stadionban. "A Sturm Graz hosszú és kemény harcot vívott az első helyért a bajnokságban, és csak az utolsó fordulóban sikerült azt megnyernie. Ebből egyrészt kiderül, hogy jó csapatról van szó, másrészt pedig az is nyilvánvaló, hogy egy fejben is erős együttes lesz az ellenfelünk a BL-selejtezőben" - mondta

Paulo Sousa

, a Videoton portugál vezetőedzője a klub honlapján. "Több válogatott labdarúgó is szerepel a soraikban, és ismert idegenlégiósaik is vannak - mint például

Szabics Imre

-, akik nemcsak az osztrák bajnokságot ismerik, hanem más európai bajnokságokban és kupasorozatokban is szerepeltek már". "A lehető legnehezebb ellenfelet kaptuk, de szerencsére Szabics révén van egy, a magyar futballban bennfentes játékosunk. Nem örülök, hogy otthon kezdünk, de a közönségünk Klagenfurtban is hazai hangulatot fog teremteni" - mondta

Franco Foda

, a graziak német vezetőedzője. "Szuper, hogy a Videotont kaptuk, hiszen így nem kell messzire utaznunk. A szurkolók is velünk tarthatnak, és Székesfehérváron is hazai hangulatot teremthetnek. Szükségünk is lesz a buzdításra, mert nehéz az ellenfél" – írta Facebook-oldalán a magyar válogatottba a közelmúltban visszatért Szabics. Az UEFA honlapja szerint a Videoton nem kiemeltként még a horvát Dinamo Zagrebet, a szerb Partizan Beogradot, a cseh Plzent, a litván Ekranast és a grúz Zestafonit kaphatta volna ellenfélül. A székesfehérváriaknak - akik történetük során először résztvevői a legrangosabb kontinentális kupasorozatnak - három párharcot kell megnyerniük ahhoz, hogy a csoportkörben szerepelhessenek. Amennyiben az első akadályt nem veszik sikerrel, azonnal elbúcsúznak az európai kupaporondtól, ellenkező esetben a 3. vagy 4. fordulós kiesés csak BL-búcsút jelent, ugyanis a csapat átkerül az Európa Ligába. Előbbi esetben az EL-kvalifikáció utolsó, 4. fordulójában, utóbbiban pedig a főtáblán folytathatná szereplését a gárda.

A BL-selejtező párosítása:

1. forduló (június 28/29. és július 5/6.):

Tre Fiori (San Marinó-i) - Valletta (máltai) Santa Coloma (andorrai) - Dudelange (luxemburgi)

2. forduló (július 12/13. és július 19/20.):

Sturm Graz (osztrák) - VIDEOTON Maccabi Haifa (izraeli) - Borac Banja Luka (bosnyák) Mogren (montenegrói) - Liteksz Lovecs (bolgár) Maribor (szlovén) - Santa Coloma/Dudelange Skenderbeu (albán) - APOEL (ciprusi) Slovan Bratislava (szlovák) - Tobol (kazah) Zestafoni (grúz) - Dacia Chisinau (moldovai) Dinamo Zagreb (horvát) - Neftcsi (azeri) Pjunik (örmény) - Viktoria Plzen (cseh) Partizan Beograd (szerb) - Skendija (macedón) Tre Fiori/Valletta - Ekranas (litván) Malmö (svéd) - Torshavn (feröer-szigetek) Shamrock Rovers (ír) - Flora Tallinn (észt) Rosenborg (norvég) - Breidablik (izland) HJK Helsinki (finn) - Bangor City (walesi) Skonto Riga (lett) - Wisla Krakow (lengyel) Linfield (északír) - BATE Boriszov (fehérorosz)

A kazah Aktobét kapta a Kecskemét az Európa Ligában

A kupagyőztes Kecskeméti TE-ERECO a kazah Aktobe együttesével találkozik a labdarúgó Európa Liga második selejtezőkörében - derült ki hétfői, nyoni sorsoláson. Az első összecsapásra július 14-én, a visszavágóra július 21-én kerül sor. Az európai szövetség élő internetes közvetítése alapján a kecskemétiek hazai pályán kezdenek, majd a második összecsapást rendezik Kazahsztánban. "A lehető legnehezebb ellenfelet kaptuk, a hat idegenlégióssal felálló kazah Aktobe komoly játékerőt képvisel. - mondta az MTI-nek

Tomiszlav Szivics

, a kecskemétiek vezetőedzője. - A kazah csapat az előző két idényben a Bajnokok Ligája selejtezőjéből indulva egyaránt az Európa Liga-kvalifikáció utolsó köréig jutott. Már tettünk lépéseket, hogy a mérkőzéseikről megkapjuk a videofelvételeket. Azt jó jelnek tartom, hogy hazai pályán kezdünk, mert ez nekünk eddig szerencsét hozott a Magyar Kupában". Amennyiben a bajnoki ezüstérmes Paks az első körben túljut az andorrai UE Santa Colomán, akkor a lett Duagava és a norvég Tromsö párharcának győztesével kerül szembe, míg ha a Ferencváros elbúcsúztatja az örmény Ulisses együttesét, akkor a norvég Aalesund és a walesi Neath párharc nyertesével mérkőzik a második fordulóban. Mindkét magyar gárda saját közönsége előtt vívná az első meccset.

Az EL-selejtező párosítás:

1. forduló (június 30. és július 7.)

Ulisses (örmény) - FERENCVÁROS PAKSI FC - UE Santa Coloma (andorrai) KR (izlandi) – ÍF (feröeri) Daugava (lett) – Tromsö (norvég) Elfsborg (svéd) – Fola (luxemburgi) TNS (walesi) – Cliftonville (északír) Honka (finn) – Kalju (észt) Fulham (angol) – NSÍ (feröeri) ÍBV (izlandi) – St. Patrick's (ír) Häcken (svéd) – Käerjéng (luxemburgi) Aalesund (norvég) – Heath (walesi) Renova (macedón) – Glentoran (északír) Koper (szlovén) – Sahtar Karagandi (kazah) Banga (litván) – Qarabag (azeri) Rabotnicski (macedón) – Trans (észt) Rad (szerb) – Tre Penne (San Marinó-i) Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) – Flamurtari (albán) Jagiellonia (lengyel) – Irtis Pavlodar (kazah) FK Minszk (fehérorosz) – AZAL Baki (azeri) Dinamo Tbiliszi (grúz) – Milsami Orhei (moldovai) Varazdin (horvát) – Lusitanos (andorrai) Bananc (örmény) – Rusztavi (grúz) Birkirkara (máltai) – Vllaznia (albán) Siroki Brijeg (bosnyák) – Olimpija Ljubljana (szlovén) Szpartak Trnava (szlovák) – Zeta (montenegrói)

2. forduló (július 14. és július 21.):

KECSKEMÉTI TE-ERECO - Aktobe (kazah) FERENCVÁROS/Ulisses (örmény) – Aalesund (norvég)/Neath (walesi) PAKS / UE Santa Colomá (andorrai) – Tromsö (norvég)/Daugava (lett) Bananc (örmény)/Rusztavi (grúz) – Jagiellonia (lengyel)/Irtis (kazah) Suduva (litván) – Elfsborg (svéd)/Fola (luxemburgi) Metalurg Szkopje (macedón) – Lokomotiv Szófia (bolgár) Sant Julia (andorrai) – Bnei Jehuda (izraeli) Zeljeznicar (bosnyák) – Sheriff (moldovai) KuPS (finn) – Gaz Metan (román) FK Minszk (fehérorosz)/AZAL Baki (azeri) – Gaziantepspor (török) Iskra-Stal (moldovai) – Varazdin (horvát)/Lusitanos (andorrai) Tauras (litván) – ADO Den Haag (holland) Renova (macedón)/Glentoran (északír) – Vorszkla (ukrán) Juvenes/Dogana (San Marinó-i) – Rabotnicski (macedón)/Trans (észt) Örebro (svéd) – Sarajevo (bosnyák) Crusaders (északír) – Fulham (angol)/NSÍ (feröeri) Llanelli (walesi) – Dinamo Tbiliszi (grúz)/Milsami Orhei (moldovai) Floriana (máltai) – AEK Larnaca (ciprusi) Sahtyor Szoligorszk (fehérorosz) – Ventspils (lett) Buducsnoszt (montenegrói)/Flamurtari (albán) – Jablonec (cseh) KR (izlandi)/ÍF (feröeri) – Zilina (szlovák) Mika (örmény) – Valerenga (norvég) Siroki Brijeg (bosnyák)/Olimpija Ljubljana (szlovén) – Bohemians (ír) Domzale (szlovén) – RNK Split (horvát) Differdange (luxemburgi) – Levadia (észt) KF Tirana (albán) – Spartak Trnava (szlovák)/Zeta (montenegrói) Liepajas (lett) – Salzburg (osztrák) Rad (szerb)/Tre Penne (San Marinó-i) – Olympiakosz Volosz (görög) TNS (walesi)/Cliftonville (északír) – Midtjylland (dán) Ha:cken (svéd)/Käerjéng (luxemburgi) – Honka (finn)/Kalju (észt) Gagra (grúz) – Anorthoszisz (ciprusi) Vaduz (liechtensteini) – Vojvodina (szerb) Rudar (montenegrói) – Austria Wien (osztrák) Slask (lengyel) – Dundee United (skót) Koper (szlovén)/S. Karagandi (kazah) – ÍBV (izlandi)/St. Patrick,s (ír) EB/Streymur (feröeri) – Banga (litván)/Qarabag (azeri) FH (izlandi) – Nacional (portugál) TPS (finn) – Westerlo (belga) Khazar (azeri) – Maccabi Tel-Aviv (izraeli) Birkirkara (máltai)/Vllaznia (albán) – Thun (svájci)

A Győr fellebbezett az UEFA-büntetés ellen

A Győri ETO FC hétfőn fellebbezett az UEFA múlt pénteki döntése ellen, amely licencproblémák miatt három évre kizárta a csapatot az európai kupasorozatokból, továbbá 50.000 euróra megbüntette.

Klement Tibor

az MTI-nek hétfőn elmondta: ahogy már a fegyelmi testület döntése után is jelezte, a klub azonnal fellebbezett, amint megkapta az írásos ítéletet. A fegyelmi bizottság szerint a magyar együttes tavaly úgy játszott az Európa Liga selejtezőjének 1., 2., 3. és utolsó, 4. fordulójában, hogy nem felelt meg mindenben az UEFA licenckövetelményeinek. A testület úgy vélte, a 2009. december 31-én lejárt tartozási kötelezettségének az ETO FC nem tett eleget. A klub álláspontja viszont az, hogy észt játékosa,

Jarmo Ahjupera

vételárának maradékát, 50 000 eurót addig nem fizethette ki, amíg a futballista korábbi egyesülete nem állított ki számlát. Klement korábban azt mondta az MTI-nek, hogy a számla 2010. augusztus 16-án érkezett meg Győrbe, és azután ki is egyenlítették. Az UEFA a magyar szövetséget is megbüntette 100 000 euróra, mivel nem tartatta be a szervezet licencelőírásait, de az összeg felének befizetését két évre felfüggesztette. A győriek idén nem kvalifikálták magukat egyik európai kupasorozatba sem, így jelenleg csak a pénzbüntetés sújtja az együttest, amelyet egy éve a szlovák Nitra, a kazah Atyrau és a francia Montpellier kiverése után a horvát Dinamo Zagreb búcsúztatott az Európa Ligában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.