Labdarúgás: gól az első percben, győzelemmel zárt a Volán

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idegenben verte a Jánoshidát a Tisza Volán SC Szeged idei utolsó bajnoki meccsén. A műfű ezen a héten sikert hozott a Buchholcz-legényeknek, hiszen a KITE elleni megyei kupagyőzelmet követően a szolnoki pályán is diadalmaskodni tudtak.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 29. forduló:

Jánoshidai SE – Tisza Volán SC Szeged 0-1 (0-1). Szolnok, 100 néző, vezette: Hegedűs Attila
Jánoshida: Koncz – Lukácsi, Szabó D., Forgács, Pelles, Ábel, Fülöp, Hetrovicz, Szilágyi K., Kóczián (Lajkovics 46′), Zsákai (Stáber 46′). Vezetőedző: Lajkovics János.
Tisza Volán SC Szeged: Dongó – Pénzváltó, Szabó A., Dargó, Mészáros – Boldizsár, Szilágyi N. – Kéri, Beretka (Grünvald 50′), Végh (Dedovics 80′) – Kazi (Mucsi 73′). Vezetőedző: Buchholcz Gábor.
Gólszerző: Végh (11-esből 1′)
Kiállítva: Mészáros (47′)

Buchholcz Gábor: “30 fok fölötti hőmérsékletben játszottunk a műfüvön, nem lehet nem sajnálni ezért a játékosokat. Egyébiránt két ellentétes félidőt láthattunk. Egy kulturált ellenfél ellen az első játékrész végén négy-öt góllal kellett volna vezetnünk, de sorra hagytuk ki a ziccereket az első percet követően. A második félidőt meghatározta Mészáros Zoltán korai, jogos kiállítása. Utána kiegyenlített játék folyt, enyhe mezőnyfölényt harcoltak ki a jánoshidaiak, mi pedig több ízben veszélyeztethettük volna a kapujukat, ám az addig tárgyilagos játékvezetői hármas működésének megváltozása sújtotta csapatunkat. Így a 95. percig izgulnunk kellett, végül meglett a siker, aminek köszönhetően 42 ponttal zártuk a bajnokságot! Mindezzel együtt azt mondom, ha az első felvonásban értékesítjük a helyzeteket, akár három játékosomat is kiállíthatták volna, akkor sem lesz izgalmas a meccs.”

Online közvetítésünk:

90+5. perc: Elképesztően és érthetetlenül hosszú, közel ötperces hosszabbítás végén harsan a hármas sípszó. Megvan a győzelem! Ezzel a Volán számára befejeződött a 2010/11-es bajnoki sorozat. Végh Arielék 42 ponttal zárnak. Ez a nyolcadik, kilencedik vagy a tizedik helyhez lesz elegendő az NB III Alföld csoportban. Biztosat jövő héten, az utolsó fordulót követően mondhatunk. A szegediek akkor szabadnaposak lesznek a Jászberény visszalépése miatt. Szerkesztőségünk gratulál a Tisza Volán SC Szegednek az idei bajnoki helytálláshoz, illetve a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa elhódításához!

90+1. perc: Dedovicsot állította meg tévesen lesen Petrovszki partjelző. Mit mondjunk, nem a mi emberünk. Több góltól fosztotta meg a mieinket téves döntéseivel.

90. perc: 20 méterről lőhetett szabadrúgást a Jánoshida, Dongó húzta le a lövést.

89. perc: Egy kontra végén három az egyben vezették kapura a szegediek, Szilágyi Norbert nem passzolt, hanem egyedül akarta megoldani, így szerelték a védők.

86. perc: Kicsit feszült a végjáték, próbálkozik a Jánoshida is, ám eddig tökéletesen zár a szegedi retesz.

83. perc: Egy félpályánál elkövetett szabálytalanságért Szilágyi Norbert kapott sárgát.

80. perc: Dedovics Márk kapott lehetőséget a találkozó (és a Volán bajnoki szezonja) végén. A sokat futó, nagyot küzdő, s talán győztes gólt szerző Végh Ariel pacsizhat a padon ülőkkel. Dedovics első alkalommal játszik felnőtt NB III-as bajnokit, személyében tehát újoncot avat Buchholcz Gábor.

77. perc: Végh került megint helyzetbe. Nagyszerű labdát kapott, át is vette, 15 méterről eresztett meg egy sistergős kis löketet. Koncz kapusnak az volt a szerencséje, hogy a laszti éppen a kapu közepébe tartott, így tudott menteni.

73. perc: Szilágyi hozta helyzetbe Végh Arielt a büntetőterületen belül, de a ballábas futballista nem tudott lőni, sem passzolni, felszabadítottak Forgácsék. No, nem sokáig, mert a térfelük közepén azonnal labdát is szerzett a letámadó Szeged. Tíz emberrel is uraljuk a meccset! Közben csere, Kazit Mucsi Máté váltja a hajrára.

70. perc: Kazi ügyesen tört be a tizenhatoson belülre, egy csellel tisztára játszotta magát, de mielőtt lőhetett volna, megbotlott. Ennyi elég is volt a jánoshidaiaknak ahhoz, hogy közbelépjenek.

66. perc: Kiegyenlítetté vált a játék, az emberfölényben futballozó fehér mezesek is el-eljutnak már a Volán kapujáig, ám eddig nem tették különösebben próbára Dongó Dénest. Buchholcz mester legényei sem ásták be magukat, több akcióval jelezték, nem mondtak le a gólszerzésről. Egy szögletet figyelhetünk, Dargó Balázs a hosszú oldalról a kapus kezébe emelt.

60. perc: Továbbra is támadásban a mieink, emberhátrány ide vagy oda. Végh ugrott ki, benn állt mind a négy védő, a partjelző mégis emelte a zászlót… Megint elnézte.

55. perc: Végh 30 méteres bomba szabadrúgását a mezőnybe öklözte Koncz, amit tűzijáték követett volános részről, majd felszabadult a kapu.

52. perc: Vigyázni kell, nehogy vérszemet kapjon a Jánoshida, igyekeznek átvenni az irányítást.

50. perc: Beretkát Grünvald Attila váltotta, ő foglalja el Mészáros megüresedett helyét a szegedi védelem bal oldalán.

49. perc: Beretka került ígéretes helyzetbe, de beérték, és elválasztották a labdától.

47. perc: PIROS LAP! A kaputól 35 méterre elkövetett szabálytalanságért Mészáros nagy árat fizetett, második sárgával kiállították. Ebben a bajnokságban először kapott pirosat a kemény védő, ismét nem úszta tehát meg, pedig nem sok választotta már el ettől.

46. perc: Az egygólos hátrányban lévő Jánoshida kezdte a második félidőt. Beretka azon nyomban nagyszerű ütemben ugratta ki Boldizsárt, aki a hálóba lőtt 16 méterről. A játékvezető azonban az asszisztens intésére les miatt érvénytelenítette a gólt. Hatalmas tévedésnek lehettünk tanúi, mert a szünetben csereként beállt játékos-vezetőedző, Lajkovics János mélyen bent ragadt… Lehet, ki is esett a zászlós ember látóköréből?

Szünet.

45. perc: Kéri tálalt remek ütemben Kazi elé, a csatár azonban rosszul vette át, így a kifutó hálóőr szedte föl a labdát. Szünet!

43. perc: Kóczián Dávid sárgult be a vendéglátók részéről.

42. perc: Mészáros feleslegesen faultolt a középpályán, villant a sárga.

38. perc: Boldizsár Bálint kapott sárga lapot egy a pálya közepén elkövetett szabálytalanságért. Meddő fölényben a vendégek, gyakorlatilag nincs is a labda a hazaiaknál. A jánoshidaiak múlt héten biztosították bennmaradásukat, úgy tűnik, ettől kicsit megnyugodtak, leeresztettek.

32. perc: Újabb próbálkozó, Mészáros Zoltán rendkívüli bátorságról tett tanúbizonyságot, hiszen 40 méterről tűzte rá. Koncz a helyén volt.

30. perc: Ismét Végh vállalkozott 22 méterről, a pattogós lövés Koncz ölében halt el. Egyelőre nem hagynak kérdést a szegediek afelől, melyik a jobb csapat.

27. perc: Végh 17 méterről a bal kapufát találta telibe, annak belső éléről sajnos nem befelé, hanem keresztbe pattant a játékszer. Nagyon közel jártunk a 0-2-höz!

25. perc: Beretka lépte át a lasztit, de rajtavesztett, mert Végh nem érkezett mellette…

22. perc: Jánoshidai szabadrúgás 20 méterről, Dongónak nem okozott gondot.

21. perc: Beretka 16 méterről vérszegény lövést eresztett meg, könnyedén védett a kapus. Pétert nem zavarta senki sem, jó helyzetből tüzelhetett, sajnos a kivitelezés nem sikerült.

18. perc: Guruló labdát kellett volna Beretkának megszelídítenie, hogy százszázalékos ziccerbe kerüljön, ám elvétette.

16. perc: Végh húzta meg a bal szrányon, beadására a kapus árnyékra vetődött. Az ötösön álló Kazi szerezhette volna meg a második gólt, ám elpuskázta a lehetőséget, fölé durrantott.

15. perc: Kicsit leült a meccs, ám megmaradt a Volán mezőnyfölénye. A Jánoshida első valamirevaló kísérletére negyedórát kellett várni, a lövés váratlanul és érte Dongó Dénest, aki kiejtette a bőrt, így szöglet következhetett.

9. perc: Óriási mezőnyfölényben a Csongrád megyei kupagyőztes, folyamatosan a vendégek támadnak, s helyzetek tömkelegét alakítják ki.

6. perc: Megint Beretka léphetett volna ki, de rosszul kezelte le a labdát, így odalett a lehetőség.

5. perc: Beretka tört ki egyedül, már csak a kapussal állt szemben, de Koncz nyerte a párharcot, a szegedi támadó nem tudta ellőni mellette a bogyót.

3. perc: Boldizsár Bálint indult meg lendületesen, Beretka Pétert szöktette volna, de pontatlanra sikeredett az átadás.

2. perc: Egy szegedi beadást követően a labda jánoshidai kézen csattant a büntetőterületen belül, ám a síp néma maradt, egy percen belül nem jár két tizenegyes…

1. perc: GÓÓÓL! Soha rosszabb kezdést, vezet a Volán. A középkezdést követően Szilágyi Norbert indította a jobb oldalon Kéri Tamást, aki középre adott. Kazi László kezelte le a játékszert, majd mielőtt lőhetett volna, elhúzták a lábát, tizenegyes! A büntetőt Végh Ariel magabiztosan vágta laposan a jobb alsóba; 0-1!

1. perc: A játékot a szegediek kezdték. 17 órára kicsit felhőssé vált az ég, ettől függetlenül rendkívül meleg van, ami bizonyosan megnehezíti a játékosok dolgát.

A jánoshidaiak fehér mez, fehér nadrág és kék sportszár kombinációban lépnek majd a szolnoki műfűre, a szegediek az idegenben megszokott narancssárga felsőt viselik fekete nadrággal és sportszárral. Hatalmas a hőség, minden bizonnyal lesznek majd ivószünetek is a derbin.

Mindkét gárda “elfogyott” a szezon végére: a hazai oldalon mindössze három játékos, a vendégeknél négy ember (Czirják Tamás kapus, Grünvald Attila, Mucsi Máté és Dedovics Márk) ül a kispadon.

A Tisza Volán SC Szeged együttese 36 ponttal a tizedik helyen tanyázik. A szombati siker egyből 6 pontot jelentene Beretka Péterék számára, hiszen a záró fordulóban automatikusan megkapják a győzelmet a Jászberény visszalépése miatt, így van még esély az előrébb lépésre. A jánoshidaiak 22 pontot gyűjtöttek eddig, s a tizenegyedik helyen állnak. Remek tavaszi menetelésükkel harcolták ki a bennmaradást, tulajdonképpen nyugodtan várhatják az utolsó két meccsüket.

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Default thumbnail
Előző sztori

Viharra, zivatarra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: halasztotta a KITE a bajnokavatást + VIDEÓ, FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek