Sport

Hazánkat a Máté testvérek képviselik Koreában

Hazánkat a Máté testvérek képviselik Koreában

2011. június 13., hétfő
Hazánkat a Máté testvérek képviselik Koreában

A Dél-koreai Kyung Hee Egyetem világviszonylatban is a Taekwondo, a keleti harcművészet egyik pillérének számít. Egyetemi csapatuk 1960 óta ér el nagy nemzetközi sikereket. 1983-tól pedig a campuson belül megalapították a Taekwondo Kart, az egyetem teljes jogú karát.

Az egyetem nevéhez azóta 120 nemzetközi győzelem, 77 arany-, 16 ezüst- és 15 bronzérem fűződik.. Az egyetem minden évben két alkalommal télen és nyár közepén meghirdet egy háromhetes kurzust, amelyre csak a WTF, Világ Taekwondo Szövetség ajánlásával, országonként két-két sportoló vehet részt. A résztvevők minden kiadását, étkezését, szállását, a kurzus teljes költségét a WTF állja. Idén Magyarországról két hódmezővásárhelyi sportolót választottak.

Máté Gergő

(26) és

Máté Zsolt

(21) tölthet június 16-tól július 9-ig, három hetet a Kyung Hee Egyetem küzdő-edzői továbbképzésén. A továbbképzés alkalmával testi és szellemi felkészítésben vesz részt a testvérpár. A képzés vizsgával zárul, melyet az egyesület vezetőségének reményei szerint a mesterek sikeresen teljesítenek, és ezzel lehetővé válik a Koreában tanultak itthoni hasznosítása, továbbadása is.

B. Szabó Zoltánvasarhelyihirek.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.