Hazánkat a Máté testvérek képviselik Koreában

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Dél-koreai Kyung Hee Egyetem világviszonylatban is a Taekwondo, a keleti harcművészet egyik pillérének számít. Egyetemi csapatuk 1960 óta ér el nagy nemzetközi sikereket. 1983-tól pedig a campuson belül megalapították a Taekwondo Kart, az egyetem teljes jogú karát.

Az egyetem nevéhez azóta 120 nemzetközi győzelem, 77 arany-, 16 ezüst- és 15 bronzérem fűződik..
Az egyetem minden évben két alkalommal télen és nyár közepén meghirdet egy háromhetes kurzust, amelyre csak a WTF, Világ Taekwondo Szövetség ajánlásával, országonként két-két sportoló vehet részt. A résztvevők minden kiadását, étkezését, szállását, a kurzus teljes költségét a WTF állja.
Idén Magyarországról két hódmezővásárhelyi sportolót választottak. Máté Gergő (26) és Máté Zsolt (21) tölthet június 16-tól július 9-ig, három hetet a Kyung Hee Egyetem küzdő-edzői továbbképzésén.
A továbbképzés alkalmával testi és szellemi felkészítésben vesz részt a testvérpár. A képzés vizsgával zárul, melyet az egyesület vezetőségének reményei szerint a mesterek sikeresen teljesítenek, és ezzel lehetővé válik a Koreában tanultak itthoni hasznosítása, továbbadása is.

B. Szabó Zoltán
vasarhelyihirek.hu

Előző sztori

Műsorújság: a Telin TV hétfői műsora

Következő sztori

Siserahad etetése