/

Harminc határsértő akadt fenn a schengeni határon + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

29 határsértőt fogtak el ma hajnalban a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei Röszkén, majd reggel a terepkutatás során Röszke térségében még egy férfit fogta el. A migránsok 7 országból érkeztek embercsempész segítségével.

Hajnalban a stabil hőkamera felvételein észlelték a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség Röszkén szolgálatot teljesítő munkatársai, hogy egy nagyobb csoport közeledik Magyarország felé a zöld határon. Azonnal járőröket irányítottak a helyszínre, akik a gázátemelő térségében összesen 29 felnőtt férfit fogtak el, akiknél semmilyen okmány nem volt. Eközben a szerb határrendőrség munkatársai még szerb területen további három embert vontak intézkedés alá, akik közül az egyik vélhetően a csoportot segítő embercsempész lehet.
A Magyarországon elfogott illegális migránsok közül – az elsődleges elmondás szerint – hét-hét fő marokkói és pakisztáni állampolgár, hárman-hárman Szomáliából és Afganisztánból érkeztek, két-két fő algírnak és nyugat-szaharainak vallotta magát, míg öt fő elmondása szerint török állampolgár.
A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai valamennyit migránst előállították, ellenük idegenrendészeti eljárás indult, meghallgatásuk ezekben a percekben is folyik.

Közben, a hajnalban elfogott 29 illegális migráns előállításával párhuzamosan terepkutatásba kezdtek a rendőrök a röszkei gázátemelő térségében. Ennek során egy árokparton megbújva 7.45-kor elfogtak még egy férfit, aki elmondása szerint marokkói állampolgár és ő is tagja volt a csoportnak. Előállítása folyamatban van.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Gyorsvasúti pálya a magyar határtól az Adriáig

Default thumbnail
Következő sztori

Újra NB II-es focicsapata van Szegednek - hat évet kellett rá várni + FOTÓK + VIDEÓ

Legutóbbi hasonló cikkek