Sport

Gyermekfoci: menetel a Rendőr TE a Rexroth-kupán

Gyermekfoci: menetel a Rendőr TE a Rexroth-kupán

2011. június 17., péntek
Gyermekfoci: menetel a Rendőr TE a Rexroth-kupán

Idén is részt vesz - ráadásul korosztályában címvédőként - a Rendőr TE 2000-es születésű ifjú focistákból álló csapata a Rexroth-kupa Nemzetközi Utánpótlás Labdarúgó Tornán, melyet Egerben rendeznek meg, immáron tizennyolcadszor. Az első mérkőzések után kedvező pozícióból várják a folytatást a szegedi fiúk.

Prilenszky Géza

távollétében

Sahin-Tóth Dezső

irányításával érkeztek meg a labdarúgó-palánták Egerbe, akik egyedüli szegedi csapatként, ráadásul korosztályukban címvédőként látogattak vissza a tavalyi diadaluk színhelyére. A határontúli egyesületek részvételével is zajló nemzetközi tornán 7 korosztályban összesen 78 csapat focistái rúgják a bőrt június 16-19. között a hevesi megyeszékhelyen. Az RTE-t a 2000-es születésűek mezőnyében a B csoportba sorolták a Baráti Bőrlabda FC, a Tabáni Spartacus, a Csepel FC és az Abonyi Kid FC társaságába. A szegedi kislegények csütörtökön az abonyiakkal játszottak, akiket 4-0-ra legyőztek. Pénteken két meccset játszott az ifjú gárda, előbb délelőtt a tabániakat nullázták le (6-0), majd délután a Csepel ellen arattak 5-1-es diadalt, tehát egyelőre címvédőhöz méltón menetelnek, azaz 3 meccsen 3 győzelemmel, 9 ponttal 15 lőtt és mindössze 1 kapott góllal magabiztosan vezetik csoportjukat. Utolsó csoportmeccsüket szombaton 9.30-tól játsszák a Baráti Bőrlabda FC ellen, ha nyernek biztos csoportelsőként várhatják a negyeddöntőt az A csoport 3. helyezettje ellen (csoportmásodik hely esetén a C csoport nyertesével kell megmérkőzniük). A 2000-es korosztály mérkőzései 2x20 perces, 7+1 fős, keresztpályán vívott találkozók. A korosztály három csoportjából az A és B kvintettből az első három, a C jelű kvartettből az első kettő jut tovább a szombat délutáni negyeddöntőkbe. Az elődöntőkre is sor kerül még aznap, majd vasárnap délelőtt rendezik a bronzcsatát és a döntőt.

A Rendőr TE tornára nevezett kerete:

Albert Csaba, Gémes Máté, Godó Dániel, Godó László, Kovács Patrik, Lévai Dominik, Oláh Levente, Réti-Szabó Tamás, Rigó Gergő, Szekeres Gergő, Takács János (kapus), Tápai Dominik, Vári Bence.

Csoportbeosztás, 2000-es korosztály:

A csoport:

Egri FC, SC Hírös-Ép Kecskemét, Sülysápi Gyerekfoci Egyesület, Csepel Hungary Club 94 SE – Halászi FS, Viktória ULE

B csoport:

Baráti Bőrlabda FC, Rendőr TE Szeged, Tabáni Spartacus, Csepel FC, Abonyi Kid FC

C csoport:

Egri FC SZK, KBSC FC Kft, Tura VSK, Salgótarjáni Sportiskola (SASE)

Az RTE mérkőzései:

Rendőr TE - Abonyi Kid 4-0 Rendőr TE - Tabán 6-0 Rendőr TE - Csepel FC 5-1 Bőrlabda - Rendőr TE szombat 9.30

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.