Gyermekfoci: menetel a Rendőr TE a Rexroth-kupán

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén is részt vesz – ráadásul korosztályában címvédőként – a Rendőr TE 2000-es születésű ifjú focistákból álló csapata a Rexroth-kupa Nemzetközi Utánpótlás Labdarúgó Tornán, melyet Egerben rendeznek meg, immáron tizennyolcadszor. Az első mérkőzések után kedvező pozícióból várják a folytatást a szegedi fiúk.

Prilenszky Géza távollétében Sahin-Tóth Dezső irányításával érkeztek meg a labdarúgó-palánták Egerbe, akik egyedüli szegedi csapatként, ráadásul korosztályukban címvédőként látogattak vissza a tavalyi diadaluk színhelyére. A határontúli egyesületek részvételével is zajló nemzetközi tornán 7 korosztályban összesen 78 csapat focistái rúgják a bőrt június 16-19. között a hevesi megyeszékhelyen. Az RTE-t a 2000-es születésűek mezőnyében a B csoportba sorolták a Baráti Bőrlabda FC, a Tabáni Spartacus, a Csepel FC és az Abonyi Kid FC társaságába. A szegedi kislegények csütörtökön az abonyiakkal játszottak, akiket 4-0-ra legyőztek. Pénteken két meccset játszott az ifjú gárda, előbb délelőtt a tabániakat nullázták le (6-0), majd délután a Csepel ellen arattak 5-1-es diadalt, tehát egyelőre címvédőhöz méltón menetelnek, azaz 3 meccsen 3 győzelemmel, 9 ponttal 15 lőtt és mindössze 1 kapott góllal magabiztosan vezetik csoportjukat. Utolsó csoportmeccsüket szombaton 9.30-tól játsszák a Baráti Bőrlabda FC ellen, ha nyernek biztos csoportelsőként várhatják a negyeddöntőt az A csoport 3. helyezettje ellen (csoportmásodik hely esetén a C csoport nyertesével kell megmérkőzniük).
A 2000-es korosztály mérkőzései 2×20 perces, 7+1 fős, keresztpályán vívott találkozók. A korosztály három csoportjából az A és B kvintettből az első három, a C jelű kvartettből az első kettő jut tovább a szombat délutáni negyeddöntőkbe. Az elődöntőkre is sor kerül még aznap, majd vasárnap délelőtt rendezik a bronzcsatát és a döntőt.

A Rendőr TE tornára nevezett kerete: Albert Csaba, Gémes Máté, Godó Dániel, Godó László, Kovács Patrik, Lévai Dominik, Oláh Levente, Réti-Szabó Tamás, Rigó Gergő, Szekeres Gergő, Takács János (kapus), Tápai Dominik, Vári Bence.

Csoportbeosztás, 2000-es korosztály:

A csoport: Egri FC, SC Hírös-Ép Kecskemét, Sülysápi Gyerekfoci Egyesület, Csepel Hungary Club 94 SE – Halászi FS, Viktória ULE
B csoport: Baráti Bőrlabda FC, Rendőr TE Szeged, Tabáni Spartacus, Csepel FC, Abonyi Kid FC
C csoport: Egri FC SZK, KBSC FC Kft, Tura VSK, Salgótarjáni Sportiskola (SASE)

Az RTE mérkőzései:

Rendőr TE – Abonyi Kid 4-0
Rendőr TE – Tabán 6-0
Rendőr TE – Csepel FC 5-1
Bőrlabda – Rendőr TE szombat 9.30

Default thumbnail
Előző sztori

Orbán: ismét Közép-Európa lesz az európai gazdaság motorja

Default thumbnail
Következő sztori

Átvették az ezüstérmeket a KITE-Szeged labdarúgói + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek