Gyermekfoci: ezüstérmes az RTE a Rexroth-kupán + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezüstérmes lett a Rendőr TE 2000-es korosztálya a 18. Rexroth-kupa Nemzetközi Utánpótlás Labdarúgó Tornán. A szegedi futballpalánták büntetőkkel kaptak ki a döntőben a kecskemétiektől.

A korosztályos címvédő RTE-focisták a csoportmeccseket százszázalékos sikerrel zárták a 7 korosztályban 78 csapat részvételével zajló nemzetközi utánpótlástornán, csütörtöki és pénteki menetelésüket (4-0 az Abony, 6-0 a Tabáni Spartacus és 5-1 a Csepel ellen) szombaton is folytatták, miután a budapesti Baráti Bőrlabda FC-t 6-2-re múlták felül, és toronymagasan végeztek B jelű kvintettjük élén (4 mérkőzés, 4 győzelem, 21-3-as gólarány, 12 pont). A csapatnak kisebb helyi szurkolótábora is kialakult, akik végig biztatták a szegedi fiúkat minden mérkőzésükön. Erre szükség is volt, mert a csoportküzdelmek után nehezebb meccsek következtek a szombat délutáni hőségben. A negyeddöntőben az A csoport harmadikjával, a hazai Egri FC-vel találkoztak, akik ellen 2-0-s diadalt arattak a Prilenszky Géza edző távollétében Sahin-Tóth Dezső dirigálta ifjak. A szegediek az elődöntőben ennél is nehezebb mérkőzést vívtak a mátészalkai Viktória ULE csapata ellen, s 2-2-es rendes játékidőt követően büntetőkkel 2-1-re nyertek, s vívták ki a vasárnap délelőtti döntőben való részvétel jogát. A fináléban az A csoportot megnyerő SC Hírös-Ép Kecskeméttel csaptak össze Kovács Patrikék, s 1-1-es rendes játékidőt követően büntetőkkel maradtak alul 3-1-re, így a tavalyi korosztályos bajnok ezúttal második lett. E nagyon szép siker mellé járult még, hogy a 2000-es korosztály legjobb kapusának az RTE hálóőrét, Takács Jánost választották.

Gratulálunk, szép volt, fiúk!

Az RTE menetelése:

Csoportmérkőzések:
Rendőr TE – Abonyi Kid 4-0
Rendőr TE – Tabán 6-0
Rendőr TE – Csepel FC 5-1
Bőrlabda – Rendőr TE 2-6

Negyeddöntő:
Rendőr TE – Egri FC 2-0

Elődöntő:
Rendőr TE – Viktória ULE 2-2, büntetőkkel 2-1

Döntő:
SC Hírös-Ép Kecskemét – Rendőr TE 1-1, büntetőkkel 3-1

A Rendőr TE ezüstérmes csapata: Albert Csaba, Gémes Máté, Godó Dániel, Godó László, Kovács Patrik, Lévai Dominik, Oláh Levente, Réti-Szabó Tamás, Rigó Gergő, Szekeres Gergő, Takács János (kapus), Tápai Dominik, Vári Bence.

Default thumbnail
Előző sztori

Újabb két körözött személyautó a határon

Default thumbnail
Következő sztori

Összegyűltek a majdani Kadhafi-per bizonyítékai

Legutóbbi hasonló cikkek