Szórakozás

Elkezdődött Szegeden is a Múzeumok Éjszakája

Elkezdődött Szegeden is a Múzeumok Éjszakája

2011. június 25., szombat
Elkezdődött Szegeden is a Múzeumok Éjszakája
Szombaton 18 órától Szegeden is szélesre nyíltak nemcsak a Móra-múzeum, hanem a kulturális intézmények kapui is. A hivatalos program szerint egészen éjjel 1-ig tart a már hagyományos nyári kulturális kavalkád. Móra Ferenc Múzeum és "csatolt részei" - a Fekete Ház, a Vár és a Kőtár, valamint a Kass Galéria - érdekes tárlatvezetésekkel várja az érdeklődőket, de persze a fő attrakció a "nyitott trezor", a múzeum aranykincseiből összeállított kiállítás, melynek legszenzációsabb darabja a nagyszéksósi aranykincs, a helyszínen egyénenként 400, illetve családonként 800 forintért lehet betekinteni a Múzeumok Éjszakájának "exkluzív" kínálatába.

Lincoln magyar hősei, Erdélyi gramofonja, Dugonics publikálatlan kézirata

18-tól 24 óráig a Somogyi-könyvtár idén is megrendezi a Múzeumok Könyvtári Éjszakáját, melynek keretében a könyvtár egyébként zárt különgyűjteményei (Vasváry-gyűjtemény, Helyismereti gyűjtemény, gyorsírászati gyűjtemény, valamint az Emlékkönyvtár) 18 és 24 óra között nyitva vannak, és mindegyikben alkalmi kiállítás és tárlatvezetés várja a látogatókat. A szenzációsan bőséges kínálat csúcspontjaként éjfélkor előkerül Szeged legrégibb kódexe, a Prágai Missale. Részletes program ITT. A könyvtár valamennyi rendezvénye ingyenes.

Tűzzsonglőrök, orgonazene, zseblámpás kalandtúra

A Reök-palota idén is csatlakozik a népszerű programsorozathoz. Minden korosztály számára érdekes és ingyenes programokkal tűzzsonglőrökkel, valamint rendhagyó szabadtéri jegyértékesítési akciókkal várják a látogatókat, részletek a Reök honlapján! Belépődíj nincs. Mindemellett a tavalyi évhez hasonlóan orgonazenével és toronylátogatással készül a Múzeumok Éjszakájára a dóm, de a Füvészkert is tartogat meglepetéseket egy zseblámpás kalandtúra formájában, és sok más mellett droggyűjteményekkel, kémiai orgonával és tárlatvezetéssel várja a látogatókat a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Interaktív Természetismereti Tudástára is, részletes programok ITT.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.