Gazdaság

Egy tonna libamáj és 18 ezer látogató Orosházán

Egy tonna libamáj és 18 ezer látogató Orosházán

2011. június 6., hétfő
Egy tonna libamáj és 18 ezer látogató Orosházán

Minden eddiginél többen voltak kíváncsiak az orosházi libamájfesztiválra a hétvégén, ahol a három nap alatt 1 tonna libamáj fogyott el, és mintegy 18 ezren kóstolták meg a négy étterem által kínált libamájínyencségeket.

A harmadik orosházi libamájfesztivál sikerét a számok mellett az is mutatja, hogy bejelentették: megalakul a Libamájszövetség. A szervezet megalakulását

Fazekas Sándor

, vidékfejlesztési miniszter is támogatta, aki a pakisztáni nagykövettel együtt járta végig a fesztivált. „Orosházának elemi érdeke, hogy a készülő Hungarikum törvényben is szerepeljen az orosházi libamáj, és hogy a már meglévő libamájjal foglalkozó cégek mellett egy vágóhíd is megtalálja számításait nálunk” – mondta el a fesztiválon

Dancsó József

, Orosháza polgármestere. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerint a libamáj nemzeti kincs, amely nemcsak export terméket, hanem foglalkoztatást, vidéki munkahelyeket és feldolgozóipart jelent, ezért is támogatja a szövetség megalakulását. Idén is négy étterem, több mint 20 féle recept alapján tálalta a libamáj ínyencségeket. Most először a libamáj mellett a libahúsból készült ételeket is megkóstolhatták a résztvevők. Idén először a III. Orosházi Libamájfesztivál magyar soros EU-elnökség hivatalos kulturális kísérőprogramja volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.