Sport

Búvárúszás: öt Muréna a magyar vb-csapatban

Búvárúszás: öt Muréna a magyar vb-csapatban

2011. június 23., csütörtök
Búvárúszás: öt Muréna a magyar vb-csapatban

Az elmúlt hétvégén 13 aranyat nyertek a szegedi búvárúszók a országos bajnokságon, valamint öt versenyző szerzett kvótát a július végén kezdődő hódmezővásárhelyi világbajnokságra. Csütörtök délben a Kárász utcai Corso Face*rben tartottak sajtótájékoztatót a miskolci junior Eb-és a közelgő vb kapcsán.

A hétvégi miskolci országos bajnokságon 13 aranyérmet söpörtek be a Muréna Búvárklub Szeged versenyzői, közülük öten -

Kosara Géza, Dimák Dávid, Kanyó Dénes, Szabó Lujza, Debreczeni Hajnalka

- a július 30-án kezdődő hódmezővásárhelyi XVI. Uszonyos- és Búvárúszó Világbajnokságra is kvalifikálták magukat. A teljes magyar csapat 24 fős - a nőknél 13-an, a férfiaknál 11-en képviselik hazánkat - ebből a legnépesebb küldöttséget alkotják a murénások, akiknek vezetője, a többszörös világbajnok Kanyó Dénes egymaga négy számban fog indulni. A Muréna Búvárklub elnöke elmondta, bár felkérték rá, nem fogadta el, hogy ő legyen a magyar válogatott szövetségi kapitánya a vb-n. A csapatot így

Juhos Gergely

vezeti, a válogatott edzője pedig a remek formában úszó

Vilhelm Szilárd

mestere,

Veres András

lesz. A többszörös világcsúcstartó edző és versenyző elmondta, az országos bajnokság után egy-két laza nap következett, azóta viszont már gőzerővel zajlik a munka, hiszen a vb előtt még a szintén Miskolcon rendezendő junior Európa-bajnokságra is készülnek. A kontinensviadalon 400 és 800 méteren fog indulni a klub egyik ifjú tehetsége,

Szovics Kata

elmondta, már nagyon izgul az Eb miatt, fő célkitűzése javítani idején. A frissen érettségizett Szabó Lujza újságírói kérdésre közölte, nagyon várja már a világbajnokságot, ahol hazai pályán hazai közönség előtt versenyezhet. A csapat és a világbajnoki mezőny egyik legfiatalabb tagja, az általános iskolából most ballagott Kosara Géza szintén javítana saját idején, méghozzá nem is akárhogyan:

Savanya Norbert

21 éves országos csúcsát készül megdönteni, edzője szerint jelenlegi idejéből 10 másodpercet kell lefaragnia 1500 méteren. Azt már biztosan tudni lehet, hogy a július 28-án kezdődő vásárhelyi vb minden idők legnagyobb búvárúszó világversenye lesz. Eddig 29 ország 302 versenyzője adta le nevezését - kuriózumként még Líbia is indul - de a szervezők 40 ország körülbelül 460 versenyzőjére számítanak, hiszen több állandó résztvevő is késve adta le jelentkezését. Jelenleg négy újabb jelentkező: Nepál, Szerbia, Horvátország és Bosznia-Hercegovina nevezését bírálja a nemzetközi szövetség, de várhatóan ezen országok jelentkezésével sem lesz semmi gond.

A vb-csapat:

Férfiak:

Bacher Barnabás (Csepel Barakuda SE), Balog Gábor (Bácsvíz KVSC), Danyi Gábor (Búvár SE Szolnok), Dimák Dávid (Muréna UBK Szeged), Kanyó Dénes (Muréna UBK Szeged), Keresztes Mátyás (Bácsvíz KVSC), Kosara Géza (Muréna UBK Szeged), Kövy Bence (Debreceni BK), Németh Dávid (Kaposvári KASE), Szenes Mátyás (Egri BK), Vilhelm Szilárd (Mátrai Erőmű BK)

Nők:

Debreczeni Hajnalka (Muréna UBK Szeged), Gurisatti Lilla (DVCSH UBSE), Kanizsai Lilla (Bácsvíz KVSC), Károlyi Csilla (Eötvös DPSE Orosháza), Kovács Zsófia (Kaposvári KASE), Lábodi Laura (Kaposvári KASE), Nagy Dorottya (Debreceni BK), Ócsai Dorottya (Mátrai Erőmű BK), Senánszky Flóra (Debreceni BK), Senánszky Petra (Debreceni BK), Stier Lilla (Kaposvári KASE), Szabó Lujza (Muréna UBK Szeged), Székely Lilla (Bácsvíz KVSC)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.