/

Beragadt gázkarra hivatkozott a román határsértő

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Beragadt a motorjának gázkarja, ezért nem állt meg a határon. Legalábbis ezzel mentegette magát egy román férfi tegnap este, miután elfogták a határrendészek – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Nem állt meg a kiszombori határátkelőhelyen, hanem keresztülhajtott azon egy 41 éves román férfi tegnap este. A határrendészek értesítették a közelben intézkedő kollégáikat, akik szabályos karjelzésekkel jelezték a segédmotoros-kerékpárral közlekedő férfinak, hogy álljon meg, de ő ennek ellenére továbbhajtott. Végül rendőrautóval eléhajtottak, így sikerült elfogni.
Meghallgatása során azt vallotta, hogy Németországba indult, de a határ előtt beragadt a motor gázkarja, emiatt nem tudott megállni. Ennél valószínűbb magyarázat az, hogy ki akarta vonni magát az intézkedés alól, mivel Romániában három hete elvették a vezetői engedélyét és a járművezetéstől is eltiltották 2013-ig.
A férfi ellen szabálysértési eljárás indult.

Default thumbnail
Előző sztori

Egy órát kell várakozni Röszkén

Default thumbnail
Következő sztori

Sikeres uniós elnökséget zár Magyarország

Legutóbbi hasonló cikkek