Közélet

Az emlékpark reagál Toroczkai sajtótájékoztatójára

Az emlékpark reagál Toroczkai sajtótájékoztatójára

2011. június 9., csütörtök
Az emlékpark reagál Toroczkai sajtótájékoztatójára
Mint megírtuk, hivatali visszaélés miatt csütörtökön feljelentést tett Toroczkai László, a Jobbik Csongrád megyei közgyűlési képviselője a legfőbb ügyésznél Kövér László, az Országgyűlés elnöke ellen, emellett pedig kezdeményezi azt is, hogy Kövér Lászlót tiltsák ki az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkból (ÓNTE). Utóbbit azzal indokolta, hogy június 4-én az emlékparkban tartózkodó Kövér László meg akarta nézni a Feszty-körképet és ezért “testőrei meglehetősen bunkó módon kizavarták a (...) látogatókat” mielőtt a Házelnök belépett volna az épületbe. Erre reagál most közleményében Tokovics Tamás, az ÓNTE Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

„A Nemzeti Összetartozás Napjának ópusztaszeri állami rendezvénye kiemelt vendége volt

Kövér László

, a Magyar Országgyűlés elnöke. Az eredeti programtól eltérően a helyszínen ajánlottuk fel neki, hogy tekintse meg az emlékpark fő látványosságát, a Feszty-körképet. Elnök úr biztonsága érdekében felajánlottuk a körképet megtekintő látogatóknak, hogy egy rövid várakozás, házelnök úr látogatása után tekintsék meg a körképet. Az ott lévők közül voltak olyan vendégek, akik ezt nehezményezték. Ezt követően kértük a látogatókat arra, hogy maradjanak bent és Kövér László elnök úrral együtt tekintsék meg a körképet. A helyszínen elnök úr biztonsága érdekében foganatosított intézkedések kivitelezéséért elnök úr biztonsági személyzete nem felelős. A helyi személyzet intézkedése jó szándékon, ugyanakkor téves megítélésen alapult. Ezúton is elnézést kérek a magam és munkatársaim nevében az okozott kellemetlenségekért” - írja

Tokovics Tamás

, az ÓNTE Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.