Gazdaság

A Vendégváró.hu felmérése szerint Sopron a legnépszerűbb úti cél

A Vendégváró.hu felmérése szerint Sopron a legnépszerűbb úti cél

2011. június 15., szerda
A Vendégváró.hu felmérése szerint Sopron a legnépszerűbb úti cél

Sopron végzett az élen a Vendégváró.hu által szervezett, Magyarország legkedveltebb úti célját kereső internetes szavazáson, a három héten át tartó voksoláson több mint 25 ezren szavaztak mintegy 2.500 hazai településre. Szeged is benne van az első tízben.

A szállásfoglalási és utazástervező portál szerint Sopron a kezdetektől vezetett, végül 5.770 szavazattal "ért célba". A második helyen Pécs végzett 4.067 vokssal. A harmadik Eger lett 3.467 szavazattal. A negyedik Hajdúszoboszló 3.206 vokssal, míg Siófok 3.049 szavazattal az ötödik helyen végzett. A hatodiktól a tizedik helyig Balatonfüred, Hévíz, Szeged, Gyula és Zalakaros végeztek. A portál célja a szavazással az volt, hogy felhívják a figyelmet Magyarország turisztikai értékeire.

Körtvélyesi Erzsébet

, a szavazást szervező Vendégváró.hu turisztikai szakértője a felmérésről szóló közlemény szerint örömét fejezte ki, hogy a közismertebb úti célok mellett kevésbé ismert turisztikai értékek is nyilvánosságot kaphattak a szavazásnak köszönhetően. Meglepőnek nevezik ugyanakkor, hogy Budapest csak a 19-ik legvonzóbb úti cél a szavazatok alapján. De jobb eredményre lehetett számítani a 32-ik helyen végző Tokaj, a 29-ik Szentendre esetében is. Ugyancsak meglepő, hogy bár a balatoni települések összességében jól szerepeltek - kilenc került az első ötvenbe -, mégis a várakozással ellentétben nem lett dobogós balatoni település. Ugyanakkor kellemes meglepetések is akadtak: Debrecen majdnem bekerült az első tízbe, végül a 11-ik lett. Ugyancsak pozitív meglepetés Sárvár 18-ik, Harkány 23-ik, vagy éppen Kehidakustány 28-ik helyezése.

Papp-Váry Árpád

, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) Turisztikai és Gazdasági Karának dékánja a városmárkázás szakértője úgy véli, hogy azok a települések tudtak az élmezőnybe kerülni, amelyek elég ismertek és elég egyediek - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.