A magyar zöldség biztonságosan fogyasztható

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A magyar zöldség jó minőségű és biztonságosan fogyasztható, együttes és összehangolt pozitív kommunikációval meg lehet szüntetni az érezhető fogyasztói bizonytalanságot – értett egyet Czerván György, agrárgazdaságért felelős államtitkár, valamint a nemzetközi és hazai kiskereskedelmi áruházláncok képviselői együttes megbeszélésükön.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az államtitkár egyeztető megbeszélést folytatott az Országos Kereskedelmi Szövetség és 8 nagy hazai, illetve nemzetközi Magyarországon működő kiskereskedelmi áruházlánc képviselőivel a németországi hasmenésjárvány miatt kialakult hazai zöldségpiaci helyzetről.
A megbeszélésen Czerván György közölte: a szaktárca mindent megtesz az élelmiszerbiztonság maximális szavatolásáért; a találkozón az áruházláncok pedig kinyilvánították: alapvető üzleti érdeküknek tartják a biztonságos hazai zöldségek forgalmazását, magyar beszállítóik megtartását.
A résztvevők a magyar zöldségágazat helyzetét, a fogyasztói reakciókról és a piaci folyamatokról szerzett kereskedelmi tapasztalatokat, a felmerülő problémák kezelésére rendelkezésre álló eszközöket tekintették át.
A kormányzat és az egyeztetésen részt vevő valamennyi kiskereskedelmi áruházlánc legfontosabb céljának a biztonságos magyar zöldség iránti fogyasztói bizalom helyreállítását nevezte.
A közlemény szerint egyetértés alakult ki arról, hogy ebben kölcsönösen támaszkodni kell egymás munkájára, többek között az együttes és összehangolt pozitív kommunikáció révén lehet az érezhető fogyasztói bizonytalanságot megszüntetni, amelyhez megfelelő alapot teremt, hogy a hazai zöldség nemcsak nélkülözhetetlen része az egészséges táplálkozásnak, hanem jó minőségű és biztonságosan fogyasztható is. A megbeszélésen egyetértés alakult ki a feketegazdaság elleni hatékony fellépés szükségességében.
A VM emlékeztet: Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter június 7-én egy tévéműsorban kérte a feldolgozókat, a közétkeztetőket és a kereskedőláncokat, hogy vásárolják fel a termést az uborkatermelőktől, juttassák el a fogyasztókhoz, hiszen a termelők önhibájukon kívül kerültek bajba, az uborkáról pedig kiderült, hogy semmi köze a járványhoz.

Megváltoztatta-e étkezési szokásait a németországi hasmenésjárvány?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
Előző sztori

Magas vérnyomás kezelése űrtechnológiával

Következő sztori

Kék hírek: lopáshullám Szegeden