Sport

Tizenegyesrúgó-versenyről és NB I-es futsalálmokról a Telinen + VIDEÓ

Tizenegyesrúgó-versenyről és NB I-es futsalálmokról a Telinen + VIDEÓ

2011. május 23., hétfő
Tizenegyesrúgó-versenyről és NB I-es futsalálmokról a Telinen + VIDEÓ

A Telin TV Sportkoktél című műsorában Erhardt Szilárd, az Ujszegedi TC labdarúgócsapatának játékosa, a klub futsalegyüttesének technikai vezetője beszélt a június 25-i tizenegyesrúgó-versenyről, mint főszervező, valamint az UTC NB I-es tagságért vívandó osztályozójáról.

A tizenegyesrúgó-verseny kapcsán

Erhardt Szilárd

helyi főszervezőként elmondta, a gála célja tovább népszerűsíteni a labdarúgást. Az országos rendezvény selejtezőire a megye több településén kerül sor (kevés résztvevő esetén megyei szinten központosítják az eseményt), ezt követi a megyei, végül az országos döntő, ahol a fődíj 10 millió forint. A nevezési díj 2500 forint, s mint az UTC labdarúgója elmondta, a milliós nyereményért a majdani győztesnek várhatóan 15-16 ellenfélen kell átverekednie magát. Kiemelte: az adott helyszíneken helyi labdarúgóklubok kapusai fogják őrizni a hálót - Szeged esetében a főszervező

Bagdi Ferencet

, a Tisza Volán kapusedzőjét kérte fel a "portások" kiválasztására. A nyílt kategóriájú verseny június 25-én lesz minden helyszínen, helyszíne még nem végleges, tárgyalások folynak a SZEOL-, a Dózsa- és a SZVSE-pálya valamelyikének használatáról. A gálára május 31. a jelentkezési határidő, regisztrálni csak online lehet a

www.tizenegyesrugogala.hu

oldalon. Szó esett az Ujszegedi TC futsalcsapatának remek NB II-es szerepléséről is, hiszen a fiatal gárda újoncként a Keleti csoport második helyén végzett, s ezzel osztályozót játszhat az NB I-es feljutásért. Az UTC technikai vezetője közölte, csütörtökön kiderült, az ellenfél a miskolci Borsod Volán első csapata lesz, miután az NB I alsóházi rájátszásában, a 9-10. helyért zajló párharcban legutóbb 4-2-es vereséget szenvedtek a Csömörtől, s így a 10. helyen végeztek. Az osztályozóra május 30-án, hétfőn, 19 órai kezdettel kerül sor a megszokott helyszínen, a Csonka-szakközépiskolában. A csapat igyekszik DVD-k alapján feltérképezni a miskolciakat, folyamatosan együtt edzenek a játékosok, készülnek a nagy összecsapásra. Erhardt Szilárd zárásként még hozzátette, első körben 50-50% esélyt lát a feljutásra, s bízik benne, hogy sikerül egy év alatt az eredetileg két évre tervezett álmot valóra váltaniuk, s újra lesz első osztályú férfi futsalcsapat Szegeden.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.