Tizenegyesrúgó-versenyről és NB I-es futsalálmokról a Telinen + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Telin TV Sportkoktél című műsorában Erhardt Szilárd, az Ujszegedi TC labdarúgócsapatának játékosa, a klub futsalegyüttesének technikai vezetője beszélt a június 25-i tizenegyesrúgó-versenyről, mint főszervező, valamint az UTC NB I-es tagságért vívandó osztályozójáról.

A tizenegyesrúgó-verseny kapcsán Erhardt Szilárd helyi főszervezőként elmondta, a gála célja tovább népszerűsíteni a labdarúgást. Az országos rendezvény selejtezőire a megye több településén kerül sor (kevés résztvevő esetén megyei szinten központosítják az eseményt), ezt követi a megyei, végül az országos döntő, ahol a fődíj 10 millió forint. A nevezési díj 2500 forint, s mint az UTC labdarúgója elmondta, a milliós nyereményért a majdani győztesnek várhatóan 15-16 ellenfélen kell átverekednie magát. Kiemelte: az adott helyszíneken helyi labdarúgóklubok kapusai fogják őrizni a hálót – Szeged esetében a főszervező Bagdi Ferencet, a Tisza Volán kapusedzőjét kérte fel a “portások” kiválasztására. A nyílt kategóriájú verseny június 25-én lesz minden helyszínen, helyszíne még nem végleges, tárgyalások folynak a SZEOL-, a Dózsa- és a SZVSE-pálya valamelyikének használatáról. A gálára május 31. a jelentkezési határidő, regisztrálni csak online lehet a www.tizenegyesrugogala.hu oldalon.

Szó esett az Ujszegedi TC futsalcsapatának remek NB II-es szerepléséről is, hiszen a fiatal gárda újoncként a Keleti csoport második helyén végzett, s ezzel osztályozót játszhat az NB I-es feljutásért. Az UTC technikai vezetője közölte, csütörtökön kiderült, az ellenfél a miskolci Borsod Volán első csapata lesz, miután az NB I alsóházi rájátszásában, a 9-10. helyért zajló párharcban legutóbb 4-2-es vereséget szenvedtek a Csömörtől, s így a 10. helyen végeztek. Az osztályozóra május 30-án, hétfőn, 19 órai kezdettel kerül sor a megszokott helyszínen, a Csonka-szakközépiskolában. A csapat igyekszik DVD-k alapján feltérképezni a miskolciakat, folyamatosan együtt edzenek a játékosok, készülnek a nagy összecsapásra. Erhardt Szilárd zárásként még hozzátette, első körben 50-50% esélyt lát a feljutásra, s bízik benne, hogy sikerül egy év alatt az eredetileg két évre tervezett álmot valóra váltaniuk, s újra lesz első osztályú férfi futsalcsapat Szegeden.

Előző sztori

Friss fűszerek az ablakból

Következő sztori

Az ÁSZ és a felmenthetőség is terítéken a Parlamentben