Bulvár

Tévésorozat Máté Bence munkájáról

Tévésorozat Máté Bence munkájáról

2011. május 31., kedd
Tévésorozat Máté Bence munkájáról

Minisorozatot készít Máté Bence természetfotós munkájáról a Spektrum TV, amely a Természetfilm.hu és a brit Nutshell Productions közreműködésével mutatja be, hogy milyen módszerekkel válik „láthatatlanná” a madárfotózásra szakosodott fényképész.

A nagyfelbontású technológiával készülő, háromszor 26 perces természetfilm-sorozatban láthatóak lesznek azok a saját készítésű lesek, amelyekből a fotós úgy figyelheti meg a madarakat természetes környezetükben, hogy azok erről mit sem sejtenek. A 26 éves

Máté Bence

ezeknek a leseknek is köszönheti, hogy nevét természetfotós körökben világszerte ismerik. Tavaly ősszel vehette át Londonban a világ legfontosabb természetfotós elismerését, a BBC Wildlife Photographer of the Year nagydíját. Árnyjáték című fényképével nemcsak a legjobb természetfotóért járó elismerést vihette haza, de őt választották 2010 természetfotósává is. Az ismeretterjesztő csatornán az év végén műsorra kerülő filmsorozatban a különleges leshelyek mellett a természetfotósok „főszereplőit”, a szalakótákat, a gyurgyalagokat, a búbos bankákat, a szürke gémeket, és a nagy kócsagokat ismerhetik meg a nézők. A sorozat forgatása május elején kezdődött. Jelenleg a kihívást az jelenti, hogy a filmes stáb a leseket kívülről mutatja be, így a fotósok búvóhelyeihez hasonlóan az operatőröknek és felszereléseiknek is láthatatlanná kell válniuk. A forgatáson a Phantom High Speed kamerát is bevetik. Ezzel a kamerával másodpercenként 1000 képkockát lehet rögzíteni, így rendkívül élesen, a valós sebességnél 40-szer lassabban mutathatják be azokat a mozgásokat, amelyek a természetben követhetetlenül gyorsan történek. Ilyen például az a tizedmásodperc, amikor a kócsag halat zsákmányol, vagy az a pillanat, amikor a béka éppen egy lepkére csap le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.