Sport

Sport- és egészségnap az egyetemen + FOTÓK

Sport- és egészségnap az egyetemen + FOTÓK

2011. május 4., szerda
Sport- és egészségnap az egyetemen + FOTÓK
A szegedi egyetemisták mozgással és rekreációval „dúsított” napon vehettek részt szerdán a Hattyas sori SZTE Sportközpontban, melyen különböző egészségügyi méréseket is bemutattak. Ehhez kapcsolódott a Topolya soron a testnevelő szakos hallgatók vidám sportgálája, a Trapp-Nap. A VII. Egyetemi Egészség- és Sportnap az Ifjúsági Egészségnap Programsorozat nevű civil kezdeményezés része, melynek célja, hogy a 18-28 éves korosztály, elsődlegesen a felsőoktatásban tanuló diákok egészségmagatartását fejlesszék, megmutassák számukra az egészséges életmódra nevelés metodikáját és módszereit, amit a program résztvevői gyakorlati és elméleti szinteken is bemutattak. A Hattyas sori Sportközpontban különböző méréseken vehettek részt a fiatalok, gyakorlati szemléltetéseken keresztül találkozhattak például a magas vérnyomás, az emésztőrendszert érintő problémákkal épp úgy, mint ahogy találkozhattak a terhességet érintő kérdésekkel is. Eközben játékos feladatokon keresztül ismerkedhettek meg az egészséges életmóddal, találkozhattak reformkonyhával, táplálkozási, kozmetikai és biotermékekkel is.

Tűzoltófecskendő és lisztfelhő

Az egészségnap társrendezvényeként a szomszédságban, a Topolya sori sportcsarnokban szervezték meg a hosszú évek hagyományára visszatekintő Trapp-Napot, egy vidám, sportos vetélkedőt, színes programokkal. A testnevelési tanszék sportnapján testnevelés-rekreáció szakosok, óvodapedagógusok, sportkommunikátorok mérték össze tudásukat. A késő délutánig tartó eseménynek a csapatok humoros bemutatói után az egyre népszerűbb Zumba-bemelegítés adta meg az alaphangot. A vetélkedők fordulói között egy kosármeccsen csaptak össze a diákok tanárjaikkal. Volt Krav Maga- és táncbemutató is. A nap fénypontja pedig az első évesek avatása volt. A gólyákat kivezényelték a harmadévesek a sportpályára, ahol tűzoltófecskendő fogadta őket, miközben tojással a szájukban bukfenceztek. Majd a gatyára, tornadresszre vetkőztetett fiataloknak a salakon kellett kúszniuk, több kilónyi lisztfelhő közepette. A jó hangulatú napot este egy fergeteges buli zárta a Retro Klubban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.