Egészség

Sajtópályázattal a májrák ellen

Sajtópályázattal a májrák ellen

2011. május 4., szerda
Sajtópályázattal a májrák ellen

A Magyar Rákellenes Liga, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége közösen pályázatot írt ki, amelynek célja, felhívni a lakosság, az érintett betegek és orvosaik figyelmét korunk egyik legalattomosabb betegségére, a májrákra. Magyarországon legtöbbször éveken át fennálló májzsugor (cirrózis) talaján alakul ki a májrák, holott a rosszindulatú, gyakran végzetes elváltozás rendszeres ultrahangvizsgálattal időben felfedezhető lenne.

A nettó 600 ezer forint összdíjazású kiírásra a májrákról június 15-ig megjelenő tudósításokkal, riportokkal, ismeretterjesztő cikkekkel, interjúkkal lehet pályázni. Miután országos összefogás a szervezők célja, a sajtópályázaton egyenlő esélyekkel indulnak az online és nyomtatott sajtó munkatársai, a rádiók és televíziók szerkesztő-riporterei. A részvétel lehetősége független attól is, hogy az adott médium a lakosság mekkora arányát éri el, tehát az országos, a regionális, a megyei és az egy-egy településre fókuszáló szerkesztőségek munkáit egyaránt várják. E felhívás mellé csatolják a pályázati kiírást és a téma létjogosultságát alátámasztó rövid összefoglalót, ezek, valamint a májrákról szóló további információk a pályázat médiapartnere, a

www.rakgyogyitas.hu

oldalán is elérhetők, s felhasználhatók.

Sajtópályázat: Ne várjunk tétlenül a májrákra!

Mi a májrák? Mi nem májrák? Kérdések és válaszok

Részletes összefoglaló a májrákról és kezeléséről

Többfrontos harc a májrák ellen

Bármilyen kérdés felmerül, tájékozódjon a sajtopalyazat@gmail.com címen, de hívhatja bizalommal a (06-30) 261-8789-es telefonszámot is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.