Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Rögbi: kiváló szegedi szereplés a fiataloknál + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Jó eredménnyel szerepeltek a megye rögbisei az országos diákolimpiai idényzáró versenyen a szegedi általános iskolák rögbisei, míg az utánpótláscsapat hajszálnyi különbséggel veszítette el esztergomi bajnokiját.
Az új olimpiai sportágban, a hetes rögbiben különösen a Fit World SE támogatásával felkészülő, és az országos döntőbe eljutó szegedi csapatok szereplése volt kiemelkedő, a népes mezőnyben valamennyien az első hatban végeztek. A szegedi csapatok felkészítését Márton Zoltán edző (Fit World SE Gorillák Rögbi Klub) segítette.

Rögbi Diákolimpia Országos Döntő:

Szegedi csapatok eredményei:
Kölyök korosztály:
Székesfehérvár – Szeged 2-7
Esztergom – Szeged 7-3
Érd – Szeged 6-2
Németh László Általános Iskola – Szeged 9-1

Végeredmény:
1. Bólyai János Általános Iskola, Érd
2. Dobó Katalin Gimnázium, Esztergom
3. Pázmánd
…6. Alsóvárosi Általános Iskola, Szeged

Kadett korosztály:
Kecskemét – Szeged 5-0
Szeged – Budapest 35-5
Pázmánd – Szeged 10-25
Szeged – Esztergom 0-15

Végeredmény:
1. KSI, Kecskemét
2. Szent Imre Általános Iskola, Esztergom
3. SZKTT Szatymazi Iskola, Szeged

Junior korosztály:
Kecskemét – Szeged 12-28
Szeged – Békéscsaba 12-12
Esztergom – Szeged-5-19
Kápolnásnyék – Szeged 40-7

Végeredmény:
1. Vörösmarty Mihály Gimnázium, Kápolnásnyék
2. SZISZSZI Móravárosi-Déri, Szeged
3. Dobó Katalin Gimnázium, Esztergom
…7. Pollák Antal Szakközépiskola, Szentes

Egypontos vereség Esztergomban

A junior bajnokságban Dél-Alföldi Rögbi Akadémia néven szereplő szegedi rögbisek a szezonzáró mérkőzésén a dobogóért a jelenleg negyedik helyen álló házigazda Esztergomi Vitézekkel mérkőztek.

Köztudott volt, hogy nehéz meccs lesz, hiszen a fiatal szegedi csapat ugyan hazai környezetben magabiztos győzelmet aratott, azonban az esztergomiak több mint egy évtizede a magyar rögbi bajnokság meghatározó szereplői és jó ideje a hazai mezőny legerősebbjei.

Fordulatos ki-ki ütközetek vezették fel a mérkőzést, mindkét csapat derekasan küzdött és nagyon akart. Végül a hazai kísérletek jártak hamarabb sikerrel, a 7. percben a bal szélen egy mutatós támadást követően begyötörték a labdát a szegedi célterületre. Nehéz szögből, de a rúgás is meglett, így 7-0-ra vezettek a Vitézek.
Ha lehet, a csapatok még rátettek egy lapáttal, a szegediek javítani, az Esztergom pedig szintén nyerni akart. Hosszú “darálás” után a 26. percben a DARA tolongás-gépezete végre tökéletesen működött: egy 10 méteren kiharcolt büntetőt a célterületig toltak, végül Benkő esett le a labdával. Kovács sikeres rúgásával az egyenlítés is sikerült, 7-7.
A nyílttá vált meccsben aztán ismét az esztergomiak vitézkedtek, a félidő végén a szegedi térfél közepéről elvégzett büntetőből gyorsan és eredményesen indultak, s ismét a szegedi védelem bal oldalán találtak rést, 12-7-tel mentek szünetre a felek.
A DARA szinte végig támadta az egész második félidőt, azonban úgy tűnt az esztergomi védelem állja a sarat, illetve a szemerkélő esőben, bosszantó módon, többször döntő pillanatokban, ígéretes helyzetekben csúszott ki a vendég támadók kezéből a labda. A mérkőzés hajrájához érve aztán csak megtörtek a Vitézek: Kovács H. a félpályánál több védőn átverekedve magát futhatott egy nagyot, s végleg lerázva magáról minden hazait, a célterület közepén letette a tojást. Nem volt nehéz dolga a jutalom beváltásával, így a 64. percben fordított a szegedi csapat, 12-14.
Megnyugodni látszottak a vendégek, jobbára középen folyt a játék. A végső sípszó közeledtével, egy szabálytalanságot követően majdnem a pálya közepéről végezhetett el szabadrúgást az Esztergom, amit úgy döntöttek, rárúgnak. Nos, jól döntöttek, a labda a H alakú kapu felső részén keresztül haladt, és ezzel megfordult az eredmény, 15-14. Valódi hidegzuhany a végére.
Mivel az Esztergomnak még egy meccse hátra van, nem dőlt el a 3-4. hely sorsa, azonban pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények alapján a Szeged a befutó.

XV Rögbi Junior bajnokság:

Esztergomi Vitézek SUZUKI – Dél-Alföldi Rögbi Akadémia Szeged 15 – 14 (12-7)

Diákolimpiai rögbi galériája:

A Dél-Alföldi Rögbi Akadémia mérkőzésének galériája:

Tovább olvasom

Sport

Canellas zsonglőrködött, Mikler labdába harapott: bemutatták a MOL-Pick új mezét – videó!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Új logó is látható a trikókon.

Tovább olvasom

Sport

Javítana a Szekszárd ellen az SZVSE

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A vasutasok vasárnap a Szekszárdot látják vendégül Mórahalmon.

Tovább olvasom

Sport

Mackovsek szerződtetése a TOP 10-be került az EHF-nél

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Egy távozó, Jorge Maqueda és egy érkező, Borut Mackovsek a MOL-Pick Szeged mérlege az idei átigazolási szezonban. Mindkettő helyet kapott az európai szövetség (EHF) által összeállított Top 10-es átigazolási listán. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Aktuál