/

Rendezvényház-átadás a korszerűség jegyében + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mozgáskorlátozottakkal járták be a felújított újszegedi Rendezvényházat

no images were found

Épületbejárással egybekötött zárórendezvénnyel avatták fel az újonnan elkészült újszegedi Rendezvényházat. A 69,5 millió forintos Európai Uniós beruházás részeként olyan rendezvényközpont jött létre, melyet a fogyatékkal élők is könnyedén használhatnak. Az ünnepségen részt vett Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Font Sándor, a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, Tóth Margit, a Csongrád Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesületének elnöke, valamint Molnár Csaba a Rendezvényház ügyvezető igazgatója.

A Dél-alföldi Operatív Program segítségével projektarányosan akadálymentesítették és korszerűsítették a közösségi kiállítóteret, felújították a termeket és a színháztermet, valamit az épület belső udvara is megszépült.
A záró rendezvény sajtótájékoztatóján Magyar Anna elnök Braille-írással készült információs füzeteket adott át Vaskóné Kiss Évának, a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesülete elnökének, hiszen a felújítási projekt szerves részét képezték a mozgássérültek, a hallássérültek valamint a vakok és gyengénlátók életét megkönnyítő újítások is. Magyar Anna elmondta: „Külön öröm számomra, hogy a felújítással és az akadálymentesítéssel a kultúra mindenki számára elérhetővé vált.”
Az eseményen részt vett Font Sándor, a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke is, aki beszédében kiemelte, hogy az esztétikum és az esélyegyenlőség jegyében egy olyan modern rendezvénycentrum jött létre, melyre méltán büszkék lehetnek a szegediek.
A sajtótájékoztatót követően Molnár Csaba, az újszegedi Rendezvényház ügyvezető igazgatója a meghívott mozgáskorlátozottakkal együtt körbejárták az épületet. A mozgáskorlátozottak kipróbálták az akadálymentesített termeket és meghallgatták az új hangtechnikával felszerelt színházteremben Dinnyés József zenei előadását is. Tóth Margit beszédében hangsúlyozta, mennyire jól esik nekik ez az odafigyelés. „Köszönjük a Csongrád Megyei Önkormányzatnak, hogy odafigyel ránk, mozgáskorlátozott emberekre is”- mondta beszédében.

A beruházás összköltsége 69,5 millió forint volt, melyhez a fenntartó Csongrád Megyei Önkormányzat 19,7 millió forinttal járult hozzá.

no images were found

Előző sztori

Ismét gyarapította nézőszámát a színház + FOTÓK

Következő sztori

Napelemek kerülnek a Szegedi Tudományegyetem épületeire